Din nou ""bratul lung al legii"" pare sa fie doar o poveste. Cand justitia romaneasca a reusit sa pronunte o decizie definitiva de condamnare in dosarul ""Revolutia de la Cluj"", politistii nu l-au mai gasit pe fostul activist de partid Ioachim Moga

Din nou ""bratul lung al legii"" pare sa fie doar
o poveste. Cand justitia romaneasca a reusit sa pronunte o decizie definitiva de condamnare in dosarul ""Revolutia de la Cluj"", politistii nu l-au mai gasit pe fostul activist de partid Ioachim Moga sa-l incarcereze.

Justitia a reusit sa dea un verdict definitiv in procesul ""Revolutiei de la Cluj"", dupa mai bine de 16 ani de la comiterea faptelor in urma carora au murit 26 dintre manifestanti si alti 52 au fost raniti. La 20 martie, Instanta Suprema a condamnat, in sfarsit, definitiv cinci dintre cei sase inculpati din dosar.
SINGURUL SCAPAT. Patru dintre cei cinci condamnati au fost deja incarcerati in diverse penitenciare din tara. Singurul care a reusit sa pacaleasca autoritatile, in ciuda celor 80 de ani ai sai, este fostul prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Cluj, Ioachim Moga. El a fost condamnat la opt ani de inchisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav. Politistii hunedoreni l-au cautat la casa pe care acesta o avea in satul Cincis din judetul Hunedoara. Autoritatile l-au cautat si in alte locuri unde aveau banuieli ca s-ar putea ascunde. A fost dat in urmarire prin Interpol. Daca va fi gasit si va fi incarcerat, din cauza varstei, fostul activist va executa doar jumatate din pedeapsa.
FUGIT IN GERMANIA? Consilierul local Viorel Raceanu ne-a spus ca Moga a vandut locuinta din satul Cincis in urma cu vreo doua luni. ""Era abatut si suferea foarte mult. E posibil ca Moga sa fi plecat la Cluj ori chiar in Germania, la fiica sa, care s-a stabilit acolo"", ne-a spus Raceanu. In familia lui Moga s-au petrecut mai multe drame in ultimii ani. Fiul sau a fost gasit spanzurat, iar sotia sa a fost supusa mai multor operatii. Reamintim ca Moga a fost arestat la inceputul anului 1990 si a facut opt luni de inchisoare, unde a si facut un atac cerebral. In 1995 a fost scos de sub acuzare, iar doi ani mai tarziu dosarul a fost redeschis.

TOPLICEANU, LA JILAVA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.