Membrii Colegiului CNSAS au decis ieri sa trimita Comisiilor juridice ale Parlamentului spre analiza cazul declaratiilor lui Corneliu Turianu (foto) despre premierul Calin Popescu Tariceanu, potrivit carora seful Executivului ar fi acuzat de fosti informatori ca a colaborat cu Securitatea.

Surse din CNSAS au precizat, pentru Mediafax, ca este vorba despre o lista de 60 de politicieni, pe care ar figura si numele premierului.
VOT. ""In astfel de cazuri Colegiul se constituie intr-o comisie disciplinara care decide sau trimite la Parlament. Cazul Turianu va fi trimis spre analiza Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului"", a declarat ieri Cazimir Ionescu, propus de PSD in Colegiul CNSAS. El a precizat ca membrii Colegiului au luat aceasta hotarare cu cinci voturi ""pentru"", doua ""impotriva"" si trei abtineri. De asemenea, pentru a evita pe viitor astfel de situatii, Colegiul a decis sa defineasca mai strict ""decizia definitiva si irevocabila"" in privinta colaborarii unor persoane cu Securitatea, precum si problema antepronuntarii unor membri ai Colegiului in privinta persoanelor analizate de catre CNSAS. Premierul Tariceanu a respins marti afirmatiile lui Corneliu Turianu potrivit carora ar fi fost colaborator al Securitatii. El a apreciat insa ca este necesar ca CNSAS sa se pronunte oficial in acest caz. (Gabriela Antoniu)