Bulgarii au reactionat prompt la tonul nu prea favorabil al raportului prezentat de comisarul european pentru extindere in fata europarlamentarilor. Dupa ce Olli Rehn a calificat progresele Bulgariei drept insuficiente, premierul bulgar, Serghei
Bulgarii au reactionat prompt la tonul nu prea favorabil al raportului prezentat de comisarul european pentru extindere in fata europarlamentarilor.

Dupa ce Olli Rehn a calificat progresele Bulgariei drept insuficiente, premierul bulgar, Serghei Stanisev, a declarat ca amanarea integrarii Bulgariei in UE ar fi o grava eroare politica. ""Nu numai pentru ca aceasta ar descuraja societatea noastra, dar va fi si un semnal foarte prost pentru democratiile si economiile fragile din vestul Balcanilor"", a adaugat Stanisev intr-un interviu acordat presei germane.
FARA MIRACOLE. Oficialul de la Sofia a subliniat ca tara sa nu poate face miracole, ""dar a facut deja multe lucruri"". Controlul pietei combustibililor, anchetele declansate impotriva unor oameni politici si parlamentari si numirea in functia de procuror general a unui magistrat integru sunt cateva dintre reformele facute. O veste buna pentru Bulgaria este ca premierul britanic Tony Blair si-a reafirmat sprijinul puternic acordat de Marea Britanie Bulgariei, in cadrul unei intalniri cu liderul de la Sofia, Gheorghi Parvanov. (Irina Cristea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.