Bulgarii au reactionat prompt la tonul nu prea favorabil al raportului prezentat de comisarul european pentru extindere in fata europarlamentarilor.

Dupa ce Olli Rehn a calificat progresele Bulgariei drept insuficiente, premierul bulgar, Serghei Stanisev, a declarat ca amanarea integrarii Bulgariei in UE ar fi o grava eroare politica. ""Nu numai pentru ca aceasta ar descuraja societatea noastra, dar va fi si un semnal foarte prost pentru democratiile si economiile fragile din vestul Balcanilor"", a adaugat Stanisev intr-un interviu acordat presei germane.
FARA MIRACOLE. Oficialul de la Sofia a subliniat ca tara sa nu poate face miracole, ""dar a facut deja multe lucruri"". Controlul pietei combustibililor, anchetele declansate impotriva unor oameni politici si parlamentari si numirea in functia de procuror general a unui magistrat integru sunt cateva dintre reformele facute. O veste buna pentru Bulgaria este ca premierul britanic Tony Blair si-a reafirmat sprijinul puternic acordat de Marea Britanie Bulgariei, in cadrul unei intalniri cu liderul de la Sofia, Gheorghi Parvanov. (Irina Cristea)