Cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si Rasariteana, Europolis, a decis sa investeasca 300 milioane de euro in piata imobiliara romaneasca.
""Am transmis o serie de scrisori de intentie pentru cateva proiecte din Bucuresti, dar
Cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si Rasariteana, Europolis, a decis sa investeasca 300 milioane de euro in piata imobiliara romaneasca.
""Am transmis o serie de scrisori de intentie pentru cateva proiecte din Bucuresti, dar si din provincie. Valoarea cumulata a acestora este de circa 300 milioane de euro. Speram sa solutionam aceste proiecte in 4-6 luni"", a spus Stefan Gheorghiu, director general al biroului Europolis din Bucuresti. Si grupul Anchor a anuntat lansarea pe piata spatiilor de birouri a unei cladiri cu o suprafata de 33.000 de metri patrati, amplasata in zona mall-ului Plaza Romania, printre investitiile ulterioare ale grupului mai figureaza doua proiecte rezidentiale, estimate la 60 de milioane de euro. EUROPOLIS. Romania se afla pe radarul investitorilor si din acest motiv in viitorii ani aici se va construi foarte mult, au declarat reprezentantii Europolis. Compania de investitii a intrat pe piata imobiliara romaneasca in 2003 si detine in prezent doua proiecte, cladirea de birouri Europa House si parcul logistic Cefin. Volumul actual al investitiilor se ridica la 180 milioane de euro. ""Investitiile realizate in Romania reprezinta circa 8% din portofoliul nostru, fata de Polonia, care detine 32% sau Cehia cu 36%. Speram ca prin investitiile pe care le avem programate pentru piata romaneasca sa se creeze un echilibru intre aceste tari"", a spus Bernhard Mayer, presedintele Consiliului Director al Europolis Group. ANCHOR. Dezvoltatorul mall-urilor Plaza Romania si Bucuresti Mall va investi circa 60 de milioane de euro pentru construirea a doua cartiere rezidentiale in apropierea celor doua centre comerciale, care vor oferi pe piata peste 800 de apartamente. Totodata, cladirea Anchor Plaza isi asteapta chiriasii chiar din aceasta luna, au anuntat reprezentantii grupului. Imobilul este compus din trei blocuri, cu parter si 12 etaje, fiind intins pe o suprafata de 33.000 de metri patrati. Valoarea investitiei se ridica la 25 de milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.