Oricat de neverosimil vi s-ar parea, oamenii politici din Romania au la activ mai multe recorduri mondiale absolute decat sportivii romani! Si, de departe, mult mai spectaculoase! Pana de curand, exista un partid cu ""performante"" de exceptie: Parti
Oricat de neverosimil vi s-ar parea, oamenii politici din Romania au la activ mai multe recorduri mondiale absolute decat sportivii romani! Si, de departe, mult mai spectaculoase! Pana de curand, exista un partid cu ""performante"" de exceptie: Partidul National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD)! Partid care a guvernat Romania in perioada interbelica si in perioada 1996-2000. Ei bine, este un record mondial absolut sa guvernezi o tara, ca principal partid al coalitiei la putere si sa pierzi, dupa mandatul de patru ani, in asa fel alegerile, incat sa dispari complet din viata parlamentara, asa cum s-a intamplat cu PNTCD in anul 2000! Nu este singurul record mondial al acestui partid!
PNTCD este singurul partid din istoria democratiei europene si nord-americane care a dat doi sefi de guvern (Victor Ciorbea si Radu Vasile) in perioada unui exercitiu parlamentar, 1996-2000, si care, odata inlaturati din functie, au parasit partidul, infiintand partide noi! Acesta a fost partidul care a guvernat o tara cu 20 de milioane de locuitori! Cartea Recordurilor, ""The Guinness Book of Records"", ar trebui sa consemneze acest imens ""succes"" al vietii politice din Romania, care caracterizeaza atat de bine performanta si moralitatea structurilor de putere din spatiul mioritic!
Sigur, aceste lucruri erau valabile inainte de epoca de mare ""respiratie democratica si performanta politica"", adusa in spatiul guvernarii de formatiunea presedintelui Traian Basescu! Formatiune condusa astazi de Emil Boc si intrata in istorie sub denumirea de Partidul Democrat (PD)! PD-ul domnului Boc, plasat in varful sondajelor de opinie din Romania, si-a propus sa intre in familia selecta a Partidului Popular European (PPE), unde are deja statut de observator. Pe care a incercat, cu disperare, sa-l schimbe pe un statut de membru asociat, la recentul congres al popularilor de la Roma, din 30-31 martie 2006. Sigur, dupa ce a abandonat, plin de ""har"" doctrinar, marea familie socialista europeana, din care facea parte pe vremea bataliilor conduse, in opozitie, de strategul-comandant Basescu! Sigur, nu a reusit!
Delegatia PD, la congresul popularilor europeni de la Roma, a primit sustinerea puternica e presedintelui Basescu, mentorul spiritual al acestui partid la guvernare in Romania. Presedintele, ""apolitic"", cum il stim, si ""iubitor"" de Constitutie, s-a precipitat la Roma, la invitatia PPE, unde a tinut un discurs ""memorabil"", in care Marea Neagra se invecina cu ""Europa cetatenilor"" si politica externa a UE cu SUA!
Evident, ne-am putea intreba de ce vrea PD, nascut in doctrina socialista, de stanga, sa intre in PPE, familia europeana a conservatorilor de toate culorile si a dreptei tuturor optiunilor! Am putea primi cateva mii de raspunsuri de la liderii acestui partid, printre care ""straluceste"" conducatorul doctrinar Boc! Sa fie, oare, un motiv serios faptul ca PPE este cel mai numeros grup politic din parlamentul european? Tot ce se poate! Sa fie, oare, apropierea acestor urmasi ai FSN-ului postceausist de doctrina dreptei populare, motivul esential al saltului acrobatic dintr-o doctrina politica in alta? Posibil! Dar atunci cum se face ca popularii europeni nu au cazut pe spate, in fata sarmului recunoscut al lui ""Base"", care electrizeaza ""masele anticomuniste"" de pe malul Dambovitei si nu au capotat in fata ""elocintei"" fara egal a universitarului doctrinar Boc, pentru a-i primi la sanul dreptei europene? Enigma absoluta! Stiti la ce ma gandesc? Sa nu fie tot din cauza vreunui record mondial absolut detinut de partidul domnului universitar Boc, de data asta! Caci, iata ce preciza comunicatul PPE, din 28 iunie 2005, imediat dupa ce confratii domnului Boc au decis sa paraseasca Partidul Socialist European, pentru a adera la PPE: ""Presedintele Wilfried Martens a subliniat ca «este pentru prima oara cand un partid decide sa paraseasca familia socialista pentru a deveni unul din membrii nostri."" Ei, ce ziceti? Nu-i asa ca vi s-a umflat pieptul de mandrie ca sunteti contemporani cu partidul de record mondial al domnului Boc? Care merita sa fie-n Book!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.