Jean Valvis a prezentat ieri oficial structura viitoarei societati care va finanta echipa Rapid, asigurandu-se un buget anual de sase milioane de euro. Vehiculata tot mai mult in ultima perioada, transformarea Rapidului in societate pe actiuni a f

Jean Valvis a prezentat ieri oficial structura viitoarei societati care va finanta echipa Rapid, asigurandu-se un buget anual de sase milioane de euro.

Vehiculata tot mai mult in ultima perioada, transformarea Rapidului in societate pe actiuni a fost oficializata ieri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Hotelul ""Athenee Palace Hilton"". Cu trei zile inaintea returului de foc cu Steaua, din Cupa UEFA, au fost prezenti toti viitorii actionari ai giulestenilor, in frunte cu vicepremierul George Copos.
STRUCTURA. Societatea se va numi FC Rapid SA si va avea opt actionari, dintre care cinci sunt persoane fizice, iar trei, juridice. Evaluat la 13 milioane de euro, actualul club AFC Rapid va contribui in natura la capitalul social, prin lotul de jucatori, urmand sa detina 70% din actiunile societatii. Celelalte, de 30%, vor fi impartite, in schimbul lor urmand ca actionarii sa alimenteze bugetul clubului cu bani cash. Persoanele fizice care vor forma actionariatul clubului sunt Jean Valvis (presedinte LaDorna), Dan Constantin Ostahie (presedinte Altex), Dan Laurentiu Fati (presedinte Dacris), Florin Talpes (presedinte Softwin) si Dinu Gheorghe ""Vama"". Acestora li se adauga, in afara AFC Rapid, societatea lui George Copos, Ana Holding SA, si ISAF SA, reprezentata de Doru Seceleanu. Fiecare nou actionar va primi cate 3% parti sociale in schimbul a 557.140 de euro, exceptie facand Ana Holdin SA, Jean Valvis si ISAF, care vor detine cate 6%, contra a 1.114.280 de euro. Chiar daca la prima vedere se pare ca George Copos ar controla si noua societate astfel creata, lucrurile nu stau tocmai asa, deoarece in actul constitutiv s-a stabilit ca adoptarea oricarei decizii se poate face cu un cvorum de minimum 85%, ceea ce presupune ca pe putin jumatate din noii membri sa-si dea acordul.
OBIECTIVE. Desi a stat numai zece minute la conferinta de presa, Copos a apreciat momentul drept unul ""istoric"". ""Dupa 1992, an in care am avut curajul sa fac prima investitie privata reala la un club de fotbal, aceasta clipa este una speciala. Jean Valvis a lucrat enorm la acest proiect, pe care il gandeste de un an si jumatate, si m-a convins de utilitatea sa"", a spus Copos. Conform lui Valvis, bugetul Rapidului va fi de aproape sase milioane de euro pe an, fiind deja asigurate resursele pentru urmatoarele doua sezoane. Noua societate, pe numele careia va fi luata si licenta de club profesionist, va incepe sa functioneze efectiv de la 1 iunie, pana atunci finantarea fiind facuta de AFC Rapid. ""Drepturile federative asupra jucatorilor nu puteau fi transferate in timpul campionatului, deci deocamdata AFC Rapid va conduce activitatea clubului. Noi am solicitat un audit din partea unei mari firme internationale, care sa vada exact situatia in care AFC Rapid se afla din punct de vedere financiar, ca sa nu existe discutii intre viitorii actionari"", a mai zis Valvis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.