Daca te simti lezat ca procesul tau a durat prea mult, te poti adresa direct instantei romanesti de judecata pentru a cere despagubiri. Aceasta regula va fi valabila insa abia dupa modificarea codurilor de procedura. Cel putin asa a declarat mini
Daca te simti lezat ca procesul tau a durat prea mult, te poti adresa direct instantei romanesti de judecata pentru a cere despagubiri.

Aceasta regula va fi valabila insa abia dupa modificarea codurilor de procedura. Cel putin asa a declarat ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), ieri la lucrarile conferintei internationale ""Remedii pentru durata excesiva a procedurilor judiciare"", in fata unor oficiali ai Consiliului Europei si a agentilor guvernamentali din mai multe state europene. Monica Macovei a spus ca procesele in Romania dureaza ""nejustificat de mult"", motiv pentru care se impune reorganizarea instantelor si modificarea comportamentului judecatorilor. Macovei a sustinut ca are in vedere ""modelul Italia"", stat care, dupa ce a fost condamnat de prea multe ori la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru durata excesiva a procedurilor, si-a modificat legislatia interna. Ministrul Justitiei vrea sa prevada in noile schimbari de lege o procedura mai rapida cu termene de pe o zi pe alta sau ""foarte scurte, de doua-trei zile"", astfel incat Romania sa nu mai fie condamnata la CEDO pentru incalcarea articolului 6 din Conventie. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.