Cazul lui Marcel Tundrea (foto), gorjeanul care a stat 12 ani in inchisoare pentru o crima si un viol pe care sustine ca nu le-a savarsit, va fi rejudecat la Tribunalul Brasov. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri ca aspectele legate
Cazul lui Marcel Tundrea (foto), gorjeanul care a stat 12 ani in inchisoare pentru o crima si un viol pe care sustine ca nu le-a savarsit, va fi rejudecat la Tribunalul Brasov.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri ca aspectele legate de omorul calificat nu sunt inca lamurite complet, asa ca a desfiintat hotararile prin care barbatul era achitat. Marcel Tundrea a devenit personajul central al unei posibile erori judiciare in 2004. Atunci procurorul gorjean Emil Mota de la Tribunalul Gorj a cerut revizuirea dosarului dupa ce constatase ca Marcel Tundrea a fost arestat in baza marturiei unei vecine, dar care inainte sa moara ar fi recunoscut ca a mintit. In urma efectuarii unor analize ADN, Tundrea a fost eliberat si de atunci se lupta sa-si demonstreze nevinovatia. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.