Americanii cercetati alaturi de Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol, Philip Stephenson si Colin Hart, va trebui sa treaca din nou printr-un proces in care se va hotari fie arestarea lor preventiva, fie lasarea in libertate. Curtea de Apel Bucurest
Americanii cercetati alaturi de Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol, Philip Stephenson si Colin Hart, va trebui sa treaca din nou printr-un proces in care se va hotari fie arestarea lor preventiva, fie lasarea in libertate.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri ca solicitarea procurorilor de incarcerare a celor doi sa fie rejudecata la Tribunalul Bucuresti. Motivul este cel care l-a adus si pe Dinu Patriciu intr-o situatie similara: o carenta a hotararii date initial. Judecatorul de la Tribunal a constatat ca cererea anchetatorilor este nula pentru incalcarea unor proceduri, dar a omis sa prevada expres ca respinge incarcerarea.
STEPHENSON. Partenerii lui Patriciu, prezentati in continuare de Parchet ca ""fugari"", au venit si ieri in fata judecatorilor. Amandoi au sustinut ca nu au comis infractiunile de inselaciune, crima organizata sau evaziune fiscala, dar i-au acuzat pe procurori ca nu respecta legea. ""Vreau sa lamuresc un aspect: nu ma sustrag acestei investigatii si nu vreau sa o fac. Am cooperat cu anchetatorii si
m-am prezentat de cate ori am fost chemat, iar atunci cand mi-am schimbat resedinta, am comunicat Parchetului locul in care sa-mi trimita citatiile. Azi ar fi trebuit sa fiu in SUA, dar m-am intors, pentru ca vreau sa cooperez in aceasta ancheta. Sunt un om asa de rau ca trebuie sa merg la inchisoare chiar inainte sa fiu judecat? Cred ca procurorii incearca sa imi strice imaginea si pe cea a companiei"", a sustinut Stephenson.
HART. La randul sau, Colin Hart a cerut judecatorilor sa aiba curajul unei solutii corecte. ""Cred ca nu sunt si nu am fost vreodata un pericol pentru ordinea publica din Romania. Mai ales ca sunt aici de opt ani. Am venit sa demonstrez ca nu fug de ancheta. Ma intristeaza sa cred ca totul este un demers sustinut politic, si nu legal"", a pledat Hart. Reamintim ca in urma cu opt zile si Dinu Patriciu a trecut prin rejudecarea cererii de arestare. Dupa un proces de opt ore, in timpul caruia a fost audiat cu privire la toate capetele de acuzare, presedintele Rompetrol a fost lasat in libertate. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.