Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri organizarea de licitatie publica deschisa pentru achizitionarea serviciilor legate de transportul si cazarea deputatilor in cazul deplasarilor in strainatate, a declarat, pentru Mediafax, chestorul Camerei, Kelemen Hunor (UDMR).

El a spus ca, in total, intr-un an, toate deplasarile Camerei Deputatilor in strainatate se ridica la circa un milion de euro.
Chestorul Camerei a aratat ca, potrivit ordonantei de urgenta privind achizitiile publice, orice serviciu care depaseste 40.000 de euro se scoate la licitatie. Kelemen Hunor a precizat ca pana acum de serviciile care tin de transportul si cazarea deputatilor in strainatate se ocupa firma DANCO SRL, al carei contract cu Camera Deputatilor s-a incheiat la 31 martie a.c.

RECLAMATII. Chestorul Camerei a mai spus ca tot timpul sunt reclamatii pe tema transportului in strainatate, deputatii reclamand ca trebuie ""fie sa se trezeasca la 4 dimineata pentru a lua avionul, fie ca nu sunt la business-class, fie ca fac prea multe ore cu avionul"".