Conservatorii considera ca presedintele Basescu trebuie sa solicite verificarea arhivelor PCR. Vicepresedintele PC, Mircea Chelaru, a declarat ieri ca presedintele Basescu ar trebui sa solicite verificarea arhivelor PCR, ale Partidului Muncitoresc
Conservatorii considera ca presedintele Basescu trebuie sa solicite verificarea arhivelor PCR.

Vicepresedintele PC, Mircea Chelaru, a declarat ieri ca presedintele Basescu ar trebui sa solicite verificarea arhivelor PCR, ale Partidului Muncitoresc Roman, ale sectiilor de propaganda si de cadre si ale Ministerului Justitiei de atunci, pentru aflarea adevarului despre cei care au facut politie politica. El si-a aratat nedumerirea cu privire la referirile sefului statului la desecretizarea dosarelor ""Dunarea"", a unei parti din Tratatul Varsovia, a dosarelor fostului CAER, ""care nu sunt dosare de politie politica"". ""Presedintele fie a studiat cu mai putina acuitate acest aspect, fie cei care-l sfatuiesc nu au facut-o bine. Comanda politiei politice a fost data de conducerea regimurilor dictatoriale comuniste, de aceea, formula cea mai adecvata peste care a trecut cu destula usurinta presedintele este aceea de a solicita verificarea arhivelor PCR. Pentru noi, crima nu are culoare politica si nici incadrare istorica, de aceea, in numele dreptatii, trebuie pedepsit doar criminalul si autorul politic din spatele lui"", a aratat Chelaru. Amintim ca Jurnalul National a dus o campanie cu privire la deschiderea arhivelor PCR si a elaborat un proiect de lege depus la Camera Deputatilor.
Vicepresedintele PC i-a mai cerut lui Basescu sa prezinte in Parlament o strategie privind politica externa a Romaniei si a spus ca seful statului trebuie sa se gandeasca cu responsabilitate la problemele de politica externa. Solicitarea va fi facuta in cadrul sedintei Coalitiei de azi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.