Muzeul National de Istorie Naturala ""Grigore Antipa"" organizeaza lunar, in ultima duminica a fiecarei luni, ""Intalnirea de duminica"". Proiectul (interactiv si interdisciplinar) se adreseaza, in principal, copiilor cu varste intre 5 si 14 ani.
Muzeul National de Istorie Naturala ""Grigore Antipa"" organizeaza lunar, in ultima duminica a fiecarei luni, ""Intalnirea de duminica"".

Proiectul (interactiv si interdisciplinar) se adreseaza, in principal, copiilor cu varste intre 5 si 14 ani. Tema lunii martie: vietuitoarele cu care impartim locuinta, uneori in cunostinta de cauza, alteori fara sa stim. Cateodata, locuinta noastra este populata si de musafiri nepoftiti, unii dintre ei inofensivi, dar dezagreabili prin prezenta: gandacii de bucatarie, de canal etc, altii ""se servesc"" din alimentele pe care le depozitam in locuri speciale, iar unii sunt mari amatori de haine. Pentru copii, micile insecte reprezinta ori o mare curiozitate, ori teama.
SITUATIE. ""Fetita mea se teme de gandaci. Cum sa fac in asa fel incat sa depaseasca frica pe care i-o inspira gandacii, dar, in acelasi timp, sa o fac sa aprecize insectele?"", se intreaba mamica unui copil de 4 ani. ""Nu incerca sa o determini sa recunoasca ca, intr-adevar, se teme de gandaci. E prea mica pentru a constientiza acest lucru. Este ceva normal la varsta ei sa se teama de multe lucruri. Determinand-o sa priveasca, sa studieze ori sa atinga gandacii, nu vei face decat sa-i accentuezi teama, ceea ce i-ar putea transforma frica intr-o aversiune puternica, de care nu va scapa mult timp. Asa ca, daca in incaperea in care se afla micuta, vezi si o insecta, impreuna cu ea ajutati-o sa zboare pe geam sau, pur si simplu, du-o pe fetita in alta camera, unde sa-si continue activitatea"", sfatuieste un specialist american.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.