Pentru primul trimestru, care tocmai s-a incheiat, raportam: recolta la hituri este ridicata. De pe primul ""hectar"" (a se citi luna ianuarie) nu am recoltat asa de mult, dar am recuperat pe urmatoarele doua hectare. Lasand gluma la o parte, chiar

Pentru primul trimestru, care tocmai s-a incheiat, raportam: recolta la hituri este ridicata.
De pe primul ""hectar"" (a se citi luna ianuarie) nu am recoltat asa de mult, dar am recuperat pe urmatoarele doua hectare.
Lasand gluma la o parte, chiar am realizat un clasament pentru primele trei luni ale anului si cateva din rezultate sunt interesante.
In primul rand, cu toate saptamanile de stationare ca No 1, Akcent nu reuseste sa fie pe prima pozitie in acest clasament periodic. Number one-ul inceputului de an este Madonna cu ""Hung up"" (era de asteptat, sa nu uitam ca in urma cu o saptamana Madonna avea 2 piese in top ten, una fiind chiar ""Hung up""). Interesant este ca Akcent nu ""prinde"" nici locul 2, acesta fiind ocupat de DJ Project si ale lor ""Soapte"". Explicatia este ca intrarea in top a baietilor de la Akcent si urcarea lor pana pe primul loc s-a produs intr-un interval de timp foarte scurt, ei neavand in prezent ""vechimea"" pieselor de pe primele doua pozitii. Poate
v-ati dat seama, Akcent este pe locul 3 in clasamentul primelor trei luni ale anului 2006.
Sugababes cu single-ul ""Push the button"" ocupa locul 4, o piesa care inca se difuzeaza intens, chiar daca single-ul actual este ""Ugly"".
Activ cu ""Zile cu tine"" sunt pe locul 5, iar Shakira pe 6 cu ""Dona€™t bother"", o piesa care inca prinde extrem de bine, chiar daca are o concurenta acerba din partea duetului cu Wyclef Jean - ""Hips dona€™t lie"", o piesa mult mai pe gustul romanilor (latini, ce sa le faci?).
Surprinzator, pentru mine cel putin, Anna Lesko se afla pe locul 7 cu ""Anycka maya"", o piesa care nu are nimic in plus fata de alte piese cu influente rusesti (sau sovietice) lansate de micuta in anii din urma. Pe 8 este piesa ""Every single day"" a celor de la Benassi Brothers, duet cu Dhanny, iar ""Loco"" si Pachanga ocupa locul 9. Baietii de la Pachanga au reusit sa aduca piesa ""Loco"" tocmai din 2005, cand spuneam despre ea ca este singurul hit de vara intr-un clasament al toamnei. Top 10 al acestui clasament, realizat pentru primele trei luni ale anului 2006, este incheiat de Bob Sinclar, care, alaturi de Gary Pine, canta despre ""Love generation"".
Concluzionand, am inceput cu dreptul anul 2006, iar acum, ca suntem intrati in el cu ""arme si bagaje"", putem sa afirmam ca si continuarea va fi una la fel de buna. Vom avea hituri si la vara si mai tarziu. Semintele se pot vedea deja prin playlist-uri si clasamente.

ROMANIAN TOP 100


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.