Peste doua saptamani, Liviu este programat pentru operatie in Italia. Are 17 ani, este fotbalist in echipa de juniori a echipei Drobeta Turnu-Severin, insa cancerul osos cu care se lupta de aproape un an ii face pasii de plumb.""A-i pune sechestru pe

Peste doua saptamani, Liviu este programat pentru operatie in Italia. Are 17 ani, este fotbalist in echipa de juniori a echipei Drobeta Turnu-Severin, insa cancerul osos cu care se lupta de aproape un an ii face pasii de plumb.""A-i pune sechestru pe picioarele unui sportiv inseamna a-i lua viata"", spune baiatul. O viata care costa acum 15.000 de euro.

Cu ceva vreme in urma, echipa de fotbal din care si el face parte, ca titular al postului de atacant, a avut meci. Nu i-a rabdat sufletul. Impreuna cu colegii de liceu a mers pe stadion si si-a sustinut coechipierii cu toata forta gandului sau bun. Din tribuna. Covorul verde, dupa care tanjeste cu atata dor, ii este interzis.
Dor. De aproape un an, Liviu Razvan nu a mai imbracat echipamentul sportiv. ""Cand a sosit de la meci, m-a intrebat cu lacrimile in ochi: mama, oare voi mai putea juca fotbal vreodata?"", povesteste Peptan Cristita. Incepe sa spuna de fiul sau inalt de
1,84 m, de parul sau ondulat, de ochii verzi atat de increzatori in trecut. Acum, cele sase cure de citostatice pe care baiatul le-a facut la Spitalul Fundeni i-au mai luat din bogatia parului, dar nu i-au alungat optimismul. Desi a fost diagnosticat cu sarcom Ewing la femurul stang, Liviu a continuat sa mearga la scoala, sa se intalneasca cu prietenii, sa spere ca intr-o zi va putea continua antrenamentele pe care le-a inceput inca de cand era in clasa a V-a.
STRAINATATEA. Liviu are 17 ani. Anul trecut, in timpul unui antrenament, a fost lovit de un crampon in coapsa stanga. N-a dat atentie. A doua zi insa, au inceput frisoanele, iar umflatura de pe picior se facea parca din ce in ce mai mare. ""Am crezut ca este o ruptura. Nici prin gand nu-mi trecea ca se poate ajunge la cancer"", se tanguie mama baiatului. O luna l-a tratat doctorul sportiv. Trecuse si septembrie, si starea lui Liviu nu se ameliorase. Dimpotriva. A urmat internarea la spitalul din Drobeta Turnu-Severin. Trei tratamente a schimbat medicul, doar-doar organismul baiatului avea sa reactioneze la unul dintre ele. Starea baiatului se agrava. Incepuse sa slabeasca. Medicii nu puteau stabili diagnosticul. Radiografia care i s-a facut a relevat insa o infectie a osului, iar biopsia musculara avea sa puna un nume bolii sale: tumora maligna pe femurul stang. Pasii i-au purtat apoi si la Spitalul Fundeni. ""Medicii ne-au sfatuit sa mergem la clinica de specialitate din Italia daca vrem sa se faca bine copilul nostru"", spune femeia. Au inceput sa stranga bani, sa ia legatura cu doctorii din strainatate, sa umble pe la oameni cu suflet mare.
GRABA. Operatia lui Liviu este deja stabilita:
20 aprilie. Ea va avea loc numai daca se mai strang inca 15.000 de euro, cealalta parte de 10.000 de euro aflandu-se deja in contul lui Liviu. ""Avem nevoie de ajutor. Altfel, putem pierde programarea pe care am facut-o."" Sunt vorbele unei mame care, de cand a aflat ca fiul ei mai mic este bolnav, isi petrece timpul rugandu-se la Dumnezeu si la cei care pot pune umarul la infaptuirea celei mai mari dorinte pe care Liviu o are: ""Sa fiu iar atacantul echipei de fotbal!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.