O companie olandeza a prezentat un laptop cu placute de aur si diamante. Modelul E-go Diamond costa 355.000 de dolari si poate fi purtat ca o poseta. Telefoane mobile cu aur alb, diamante sau cristale am vazut deja, s-au vandut bine printre fotbal
O companie olandeza a prezentat un laptop cu placute de aur si diamante. Modelul E-go Diamond costa 355.000 de dolari si poate fi purtat ca o poseta.

Telefoane mobile cu aur alb, diamante sau cristale am vazut deja, s-au vandut bine printre fotbalisti, in limita stocului. Dar industria IT poate oferi si alte produse care sa fie ""innobilate"" cu metale pretioase. Tulip este o firma din Olanda, specializata in produse de lux. La ""Just Cavali Cafe"" (din Milano) au lansat ""linia"" de laptopuri E-go lifestyle. Modelul E-Go Diamond, imbracat cu placute de aur alb in care sunt incrustate diamante, costa 355.000 de dolari. Pentru aceasta realizare, firma olandeza a colaborat cu Marcel van Galen Design si cu compania de design de bijuterii Beer Master.
TENDINTE. ""Tulip a observat o tendinta catre nevoia de design in industria computerelor. Calculatorul obisnuit a evoluat de la un produs de specialitate catre ceva obisnuit, de masa"", a declarat Huub van den Boogaard, Tulip Distribution International. ""Competitia pe piata computerelor este decisa de specificatii tehnice si pret, dar exista si o cerere din partea ultilizatorilor pentru personalizare, pentru design"", spune fondatorul companiei olandeze.
""In timp, laptopurile au fost diferentiate prin capabilitatile electronice. Noi credem ca modelele E-Go vor fi primele care sa se foloseasca de moda pentru a satisface clientii"", mai spune oficialul companiei.
SISTEM. In ceea ce priveste dotarile tehnice ale sistemului, producatorii l-au echipat cu un procesor AMD Turion 64, un chipset grafic ATI Radeon Xpress 200, display-ul este unul de 12.1 inch, widescreen WXGA (rezolutie 1.280 x 800), hard 80 GB, drive optic DVD RW, 4 USB 2.0, cititor de carduri SD/MMC/ MS/MS Duo, Bluetooth 1.2, LAN port. De asemenea,
are capabilitati UMTS si software pentru recunoastere vocala. Cantareste 2,6 kilograme, iar durata de viata a bateriei este de aproximativ patru ore. Pe capac si in interiorul laptopului se afla cate un rubin, in logo-ul firmei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.