Programatori, economisti, casieri, dar si call operatori la firmele de telefonie mobila. Tinerii care vor sa-si inceapa cariera pot gasi mai multe pozitii de inceput la Arenele Carierei, targ care se va desfasura pana la 1 aprilie la Teatrul Nationa

Programatori, economisti, casieri, dar si call operatori la firmele de telefonie mobila. Tinerii care vor sa-si inceapa cariera pot gasi mai multe pozitii de inceput la Arenele Carierei, targ care se va desfasura pana la 1 aprilie
la Teatrul National Bucuresti.

Unii angajatori isi fac baze de date, strang CV-uri, in ideea in care vor avea nevoie de forta proaspata de munca la un moment dat. Altii au venit pe bune la targ pentru a angaja persoane cu experienta, dar si tineri absolventi sau studenti in ani terminali, ""brici"" de cunostinte. Nimeni nu angajeaza insa pe loc. Intr-un ambient colorat, cu bomboane, pixuri si tricouri, angajatorii isi atrag potentialii viitori salariati.
Ce cauta cele 65 de firme mari din Romania prezente la a doua editie a targului de joburi Arenele Carierei, care se desfasoara pana sambata la Teatrul National Bucuresti, intrarea Artexpo? In primul rand, programatori C++.
Doriti ca painea calda,
IT-istii nu prea se deranjeaza sa se deplaseze pana la TNB. Un junior are un salariu minim de 200 de euro, dupa cum precizeaza reprezentantii UBISOFT, iar pentru game tester - care nu trebuie sa fie neaparat absolvent - se ofera 100-150 de euro.
Connex Vodafone, Zapp si Cosmote cauta personal pentru call center, cu program full-time, dar si part-time. Nu conteaza daca esti student la Limbi straine sau la Automatica, important este sa vorbesti fluent limba romana, sa stii bine engleza si sa ai cunostinte de operare calculator.
ECONOMISTII. Bancile prezente la targ au pozitii de casier, analist creditare, consilier clientela s.a. Absolventii de studii economice, dar si persoanele cu experienta sunt cei mai vizati. Cat despre salarii, mai toti angajatorii spun ca sunt confidentiale, in functie de potential, de cunostinte, de experienta. Unii adauga ca sunt motivante. Cert este ca, pentru un student sau proaspat absolovent, salariul de junior este, ca si in alte cazuri, negociabil.
CANDIDATII. Daca angajatorii stiu exact ce vor, nu toti tinerii prezenti la targ sunt la fel de hotarati. Se asaza in fata standului si incep sa insire tot ceea ce stiu sa faca sau completeaza un formular, in speranta ca vor fi chemati la un interviu. Dezavantajul studentilor sau absolventilor de la stiinte umane, pentru care numarul de locuri de munca este limitat.
POSTURI. Domeniile puternic reprezentate in cadrul targului sunt bancar, audit si contabilitate (100 joburi), IT&C (100 joburi), constructii (50 joburi), inginerie (50 joburi), telecomunicatii (50 joburi), bunuri de larg consum (50 joburi), farmaceutice (30 joburi). Acestea pot fi regasite si pe site-ul evenimentului - www.ecareer.ro sau in cadrul standurilor de prezentare pana la 1 aprilie.

SALARII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.