Conf. dr. Codrut Sarafoleanu, seful Clinicii ORL de la Spitalul Sf. Maria, explica fenomenul sangerarii din nas si ce trebuie facut. Sangerarea din nas nu este o boala, ci este un simptom, asa ca, dupa oprirea acestei sangerari, trebuie facute in
Conf. dr. Codrut Sarafoleanu, seful Clinicii ORL de la Spitalul Sf. Maria, explica fenomenul sangerarii din nas si ce trebuie facut.

Sangerarea din nas nu este o boala, ci este un simptom, asa ca, dupa oprirea acestei sangerari, trebuie facute investigatii pentru a afla cauza ce a provocat pierderea de sange din nas. Dar cum se opreste sangele din nas? In primul rand, trebuie apasata nara de unde se scurge sangele si apoi trebuie mers la camera de garda a unei sectii ORL din spital. Medicul face mai intai toaleta nasului, spaland nara de unde a curs sange si aspirand cheagurile. Apoi cauterizeaza chimic cu nitrat de argint vasul care sangereaza. Vasul din nas pe unde se pierde sange poate fi ""cicatrizat"" si prin electrocauterizare. Daca hemoragia este insa abundenta, medicul nu are cum sa localizeze vasul spart. Si pentru aceasta oprirea sangelui se face printr-un tamponament puternic cu mese de tifon. Cu alte cuvinte se umple fortat toata nara cu mese de tifon chiar si cu doi metri de tifon pentru ca prin presiunea meselor sa se opreasca sangele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.