Intreprinzatorii romani au de ales. Ori devin manageri, ori dispar de pe piata. Integrarea in Uniunea Europeana ar putea aduce iesirea de pe piata a pana la 60% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM). Vicepremierul George Copos (foto) estimea
Intreprinzatorii romani au de ales. Ori devin manageri, ori dispar de pe piata. Integrarea in Uniunea Europeana ar putea aduce iesirea de pe piata a pana la 60% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM).

Vicepremierul George Copos (foto) estimeaza la
20%-30% numarul IMM-urilor nepregatite pentru integrare. ""Multe alte intreprinderi care vor veni din statele membre ale Uniunii Europe vor stii sa atraga fondurile europene"", a atentionat Copos. Florea Parvu, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), este ceva mai pesimist si estimeaza la 40%-55% numarul firmelor care se vor inchide din diverse motive, ca urmare a integrarii. Cel mai pesimist este purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Stet. ""Eu cred ca 60% din IMM-urile proprietate romaneasca vor disparea si vor aparea 70% IMM-uri proprietate occidentala"", a declarat Stet.
RECORD. Investitiile straine directe ar putea ajunge in acest an la un nivel record de 7-8 miliarde de euro, a anuntat ieri vicepremierul George Copos. Intrarile de valuta vor duce la intarirea monedei nationale. El estimeaza ca in vara euro va valora 3,3-3,4 lei.
Investitiile straine ar putea avea un argument in plus. ""Legea investitiilor este aproape gata. Ne vom pune de acord in maximum doua saptamani si o vom introduce in Guvern"", a anuntat Copos. Conform acesteia, marii investitori, cu investitii de peste 50 de milioane de euro si pana la 300-400 de milioane, vor beneficia de facilitati privind angajarea, training-ul, cercetarea-dezvoltarea, si chiar de ajutoare de stat. (Adrian Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.