Elevii care termina clasa a VIII-a in aceasta vara vor avea la dispozitie mai putine locuri la licee decat anul trecut.
Guvernul a aprobat miercuri, cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2006-2007. Astfel, pentru liceu, zi,
Elevii care termina clasa a VIII-a in aceasta vara vor avea la dispozitie mai putine locuri la licee decat anul trecut.
Guvernul a aprobat miercuri, cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2006-2007. Astfel, pentru liceu, zi, clasa a IX-a sunt 151.000 de locuri, fata de 175.000 anul trecut. La acestea se adauga 97.000 la scolile de arte si meserii, unde se pot inscrie si scolarii care nu vor promova testele nationale. Asta, in conditiile in care anul acesta sunt 242.198 de elevi in clasa a VIII-a. ""Cifrele sunt comparabile celor din anul in curs si se incadreaza in numarul de posturi aprobate in legea bugetului de stat"", a declarat Mihail Hardau (foto), ministrul Educatiei. O scadere a numarului de locuri se inregistreaza si la nivelul claselor primare, unde pentru anul viitor sunt aprobate 1.000.000 de locuri, mai putin cu 50.000 fata de anul scolar 2005-2006. Elementele de noutate ale Hotararii guvernamentale constau in includerea si readucerea in sistemul educational a persoanelor care nu au finalizat invatamantul obligatoriu sau nu si-au incheiat formarea profesionala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.