O echipa de chirurgi pakistanezi a operat la Islamabad o fetita in abdomenul careia au fost gasiti doi feti. Nazia, fetita in varsta de doua luni, a fost adusa la Unitatea de Terapie Intensiva a Institutului Pakistanez de Stiinte Medicale ""in st
O echipa de chirurgi pakistanezi a operat la Islamabad o fetita in abdomenul careia au fost gasiti doi feti.

Nazia, fetita in varsta de doua luni, a fost adusa la Unitatea de Terapie Intensiva a Institutului Pakistanez de Stiinte Medicale ""in stare critica si foarte slabita"", conform dr. Zaheer Abbasi, seful echipei de chirurgi care au operat-o. Medicii au suspectat initial ca este vorba despre o tumoare sau un chist, dar in urma interventiei chirurgicale au constatat ca fetita avea in abdomen doi feti care s-au dezvoltat in perioada intrauterina a Naziei. Cei doi feti s-au oprit din evolutie la a patra luna de sarcina si aveau impreuna aproape un kilogram. Dr. Zaheer Abbasi a declarat pentru agentia de presa Associated Press ca ""se intampla extrem de rar ca doi feti sa se dezvolte intr-un altul"". El a mai adaugat ca nu stie ce a provocat aceasta anomalie, dar ca ""este vorba de un caz de tripleti, doi dintre frati dezvoltandu-se in al treilea"". Este primul caz de acest gen din Pakistan, nu si din lume. O statistica publicata in revista americana de pediatrie aprecia aceste anomalii ca fiind foarte rare: un caz la 500.000 de nasteri. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.