O eventuala majorare a taxei pe valoarea adaugata ar reprezenta cel mai mare pericol pentru tinta de inflatie propusa pentru anul viitor, a declarat ieri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu (foto). PROGNOZA. ""Totul va
O eventuala majorare a taxei pe valoarea adaugata ar reprezenta cel mai mare pericol pentru tinta de inflatie propusa pentru anul viitor, a declarat ieri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu (foto).


PROGNOZA. ""Totul va depinde foarte mult de cat de mare ar putea fi cresterea TVA si de flexibilitatea preturilor. Noi am calculat ca aceasta flexibilitate este undeva la 60%, adica la o eventuala crestere de trei puncte, inflatia ar creste cu 2%"", a exemplificat Isarescu. Tinta de inflatie a BNR pentru 2007 este de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual. Ministerul Finantelor Publice pregateste in aceasta perioada un proiect de modificare a Codului Fiscal, care urmeaza sa fie aprobat de Parlament la mijlocul acestui an si sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2007. Atat reprezentantii Fondului Monetar International, cat si cei ai Comisiei Europene au solicitat Romaniei sa adopte masuri fiscale, care sa permita o crestere substantiala a veniturilor bugetare incepand de anul viitor. Expertii europeni si cei ai FMI considera ca largirea bazei de impozitare nu este suficienta si doresc o ridicare a taxei pe una dintre cele doua impozite principale, respectiv cota unica si TVA. Recent, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Executivul intentioneaza sa nu modifice cota unica nici in acest an si nici in 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.