Deputatii au aprobat ieri cu 185 de voturi ""pentru"", 22 ""impotriva"" si 5 abtineri, o ordonanta de Guvern privind reglementarea unor masuri financiare, care prevede ca pragul de detinere a actiunilor emise de catre societatile de investitii financ
Deputatii au aprobat ieri cu 185 de voturi ""pentru"", 22 ""impotriva"" si 5 abtineri, o ordonanta de Guvern privind reglementarea unor masuri financiare, care prevede ca pragul de detinere a actiunilor emise de catre societatile de investitii financiare (SIF) va fi majorat de la 0,1% la 1%.

Camera Deputatilor a fost camera decizionala in cazul acestei ordonante, Senatul adoptand proiectul in luna octombrie a anului trecut. Ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare, care prevede ca pragul de detinere a actiunilor emise de catre societatile de investitii financiare (SIF) va fi majorat de la 0,1% la 1% a fost aprobata de Guvern in luna iulie 2005. Cota de maximum 1% se va aplica si in cazul grupurilor care actioneaza in mod concertat.
LA BURSA. Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au fost suspendate ieri de la tranzactionare la ora 12:59, deoarece in Camera Deputatilor s-a discutat actul normativ referitor la pragul de detinere la capitalul companiilor. Pana la suspendare, cotatiile actiunilor acestor societati au coborat cu procente cuprinse intre 7,92% si 11,06%. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.