Scriitorul polonez Stanislaw Lem, celebru pentru romanele sale de science-fiction, printre care si ""Solaris"", a murit la varsta de 84 de ani. Lem a vandut peste 27 de milioane de copii ale operelor lui, traduse in peste 40 de limbi, iar cateva
Scriitorul polonez Stanislaw Lem, celebru pentru romanele sale de science-fiction, printre care si ""Solaris"", a murit la varsta de 84 de ani.

Lem a vandut peste 27 de milioane de copii ale operelor lui, traduse in peste 40 de limbi, iar cateva au fost adaptate pentru marele ecran. Romanul sau din 1961, ""Solaris"", a fost adaptat pentru prima data de regizorul rus Andrei Trakovsky (1971) si apoi de americanul Steven Soderbergh, in 2002. Lem s-a nascut in 1921, la Lvov, in Ucraina, unde a studiat Medicina. In 1946 s-a mutat la Cracovia. Autorul s-a concentrat asupra romanelor SF, percepute ca fiind destul de inofensive de guvernul comunist din Polonia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.