Jurnalul National a organizat la Casa Capsa dezbaterea ""Sanatatea romanilor"". Au raspuns invitatiei medici, responsabili din Ministerul Sanatatii si CNAS, care impreuna au incercat sa evidentieze ""suferintele""sistemului sanitar. La initiati

Jurnalul National a organizat la Casa Capsa dezbaterea ""Sanatatea romanilor"". Au raspuns invitatiei medici, responsabili din Ministerul Sanatatii si CNAS, care impreuna au incercat sa evidentieze ""suferintele""sistemului sanitar.

La initiativa Jurnalului National, Institutul CURS a realizat un sondaj, din care reiese ca aproximativ 70% dintre romani considera ca starea lor de sanatate este buna si foarte buna. Optimismul romanilor privitor la sanatatea lor poate fi o solutie, daca tinem seama de problemele actuale din sistemul sanitar. In opinia prof. dr. Dorin Sarafoleanu, medicilor tineri le este dificil sa obtina performante, in conditiile in care aparatele medicale s-au stricat, s-au perimat si nimeni nu se mai ingrijeste de ele.
Sondajul CURS arata ca 36% dintre romani obisnuiesc sa dea spaga medicilor sau asistentelor. In legatura cu acest subiect sensibil, prof. Dorin Sarafoleanu a adus in discutie salariile foarte mici ale medicilor romani, comparativ cu colegii lor din strainatate. ""Nu puteti pretinde unui corp medical prost platit sa faca performanta medicala"", a concluzionat prof. Sarafoleanu. In acest sens, Vasile Cepoi, directorul CNAS, a precizat ca desi fondurile au crescut de cinci ori, calitatea serviciilor medicale nu s-a modificat prea mult.

PROMISIUNE. Vlad Iliescu (stanga): ""In 2006, salariile
personalului medical vor creste cu 20%-30%""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.