Scriitor, publicist 1973: Debuteaza cu volumul de poezii ""Mic tratat de glorie""; Carti: ""Onoarea de a intelege"" (1998); ""Kakistocratia"" (1998); ""Viitorul facultativ"" (1999); ""Tanarul Ulise. Antologie"" (2000) Anali

Scriitor, publicist

1973: Debuteaza cu volumul de poezii ""Mic tratat
de glorie"";
Carti: ""Onoarea de a intelege"" (1998); ""Kakistocratia"" (1998); ""Viitorul
facultativ"" (1999); ""Tanarul Ulise. Antologie"" (2000)

Analistul Dorin Tudoran reuneste intr-un volum, cu titlul ""Absurdistan. O tragedie cu iesire la mare"", articole scrise in ultimii trei ani pentru publicatii romanesti. Cartea a fost publicata de Editura Polirom si se gaseste din aceste zile in librarii. Volumul este prefatat de o ""spovedanie"" (""Spovedania unui pamfletar""), in care autorul isi explica demersul publicistic: ""Daca, asa cum s-a scris, sunt cumva un moralist dublat de un fizionomist, trebuie sa adaug ca e vorba de unul nefericit. Imi pasa infinit mai mult de ce mi se pare a nu fi bine in ceea ce fac oamenii pe care ii pretuiesc decat ma sacaie derbedelacul din care traiesc ipochimeni de la care nu ne putem astepta la nimic bun. De aici si impresia falsa ca as fi mai nedrept cu cei de bine decat cu cei de rau"". Dorin Tudoran este membru al conducerii executive a Fundatiei Internationale IFES din Washington si redactor-sef al revistei Democracy at Large. Pentru aparitia noului volum de publicistica, Jurnalul National il declara pe Dorin Tudoran ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.