DNA l-a pus ieri oficial sub acuzare pe Ionel Mantog (foto), secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei.
Fost pesedist, actualmente membru al Partidului Democrat, Ionel Mantog este urmarit pentru infractiunea prevazuta
DNA l-a pus ieri oficial sub acuzare pe Ionel Mantog (foto), secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei.
Fost pesedist, actualmente membru al Partidului Democrat, Ionel Mantog este urmarit pentru infractiunea prevazuta de articolul 12 din Legea 78/2000 privind fapte de coruptie. Procurorii DNA l-au pus sub acuzatie pentru ""folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii"", cu scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani si alte bunuri. Surse judiciare ne-au precizat ca Ionel Mantog este cercetat pentru fapte pe care le-a comis pe vremea cand el era director resurse umane la Compania Nationala a Lignitului Oltenia, in dosarul ""expropriatilor de lux"" din Gorj. Caz in care apar nominalizati Ion Vulpe si Marin Condescu, director general, respectiv lider sindical in cadrul aceleiasi companii. Mantog si Vulpe si-ar fi cumparat impreuna o gospodarie ce urma sa fie expropriata pentru folosirea ei de o exploatare miniera. Ei au obtinut in schimb de la compania pe care o conduceau vile de lux in Cartierul Primaverii, din Targu-Jiu. Mantog a declarat ca dosarul in care DNA l-a pus sub acuzare este ""fabricat prin 2002-2003 si este bazat pe reclamatii anonime"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.