Un musulman din Afganistan, convertit la crestinism, a riscat pedeapsa cu moartea pentru ca si-a schimbat orientarile religioase. El a scapat, pentru ca a fost declarat lipsit de discernamant. Un afgan in varsta de 40 de ani, care a ajuns in inch
Un musulman din Afganistan, convertit la crestinism, a riscat pedeapsa cu moartea pentru ca si-a schimbat orientarile religioase. El a scapat, pentru ca a fost declarat lipsit de discernamant.

Un afgan in varsta de 40 de ani, care a ajuns in inchisoare pentru ca s-a convertit de la islam la crestinism, a fost eliberat ieri dupa o luna petrecuta dupa gratii. Procurorul care a instrumentat cazul l-a declarat pe Abdul Rahman incapabil mental si a decis eliberarea lui. Barbatul a cerut sprijinul ONU pentru a parasi Afganistanul definitiv. Ieri, ministrul italian de Externe a anuntat ca tara sa este dispusa sa-i acorde azil politic lui Rahman. Decizia urmeaza sa se ia in cursul zilei de astazi.
Povestea lui Rahman a inceput in urma cu 15 ani, cand s-a convertit in timp ce lucra pentru o organizatie crestina umanitara pentru refugiatii afgani din Pakistan. Ulterior s-a mutat in Germania, de unde a revenit anul trecut in Afganistan. El a ajuns dupa gratii dupa o cearta cu doua dintre fiicele sale. Fetele au facut o plangere la politie impotriva parintelui lor. Probabil ii doreau moartea. Intr-o tara guvernata de Sharia, convertirea se pedepseste cu moartea.
SIMILAR. Cazul lui Rahman nu este insa singurul. Cel putin alti doi afgani crestini se afla in prezent inchisi pentru ""vina"" de a se fi convertit, scrie publicatia online WND.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.