Asociatiile de proprietari vor plati numai o treime din costurile necesare lucrarii pentru reabilitarea termica a cladirilor. Legislatia a fost modificata astfel incat locatarul sa plateasca numai o treime din costul total al lucrarii fata de 75%
Asociatiile de proprietari vor plati numai o treime din costurile necesare lucrarii pentru reabilitarea termica a cladirilor.

Legislatia a fost modificata astfel incat locatarul sa plateasca numai o treime din costul total al lucrarii fata de 75% cum era pana acum, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Astfel, dupa modificarea legislatiei, auditul energetic, proiectarea si o treime din lucrarile de executie sunt sustinute de la bugetul de stat, o treime din lucrarile de la bugetul local si o treime de la asociatia de proprietari. Pentru a putea beneficia de acest program, asociatia de locatari trebuie sa aiba acordul a jumatate plus unu din numarul proprietarilor. ""Avantajele programului sunt: facturi mai mici, imbunatatirea conditiilor de trai, cosmetizarea blocurilor etc"", a explicat Adriean Videanu, primarul Capitalei. Mai mult, el a mai spus ca de anul viitor subventiile pentru agentul termic acordate cetatenilor vor fi mult mai mici decat pana acum.
BANI. Suma alocata anul acesta pentru reabilitarea termica este de 80 de miliarde de lei. ""Partea pe care trebuie sa o plateasca locatarul variaza intre 400-1.000 de euro"", a declarat Laszlo Borbely. ""Reabilitarea va costa in jur de 25-35 de euro pe metrul patrat in functie de suprafata apartamentului"", a explicat Adriean Videanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.