Casa Macovei - Ancheta penala printre judecatori Departamentul Anticoruptie ancheteaza modul in care parintii ministrului Monica Macovei au castigat o casa la instanta suprema. Procurorii cerceteaza cum dosarul cu pricina a fost plimbat de la un com

Casa Macovei - Ancheta penala printre judecatori
Departamentul Anticoruptie ancheteaza modul in care parintii ministrului Monica Macovei au castigat o casa la instanta suprema. Procurorii cerceteaza cum dosarul cu pricina a fost plimbat de la un complet la altul, cu incalcarea principiului de distribuire aleatorie, ne-au declarat surse judiciare: ""Este clar ca a existat un interes pentru schimbarea completelor. Trebuie vazut daca acesta cade sau nu sub incidenta legii penale"", ne-au declarat sursele citate. Anchetatorii au audiat o parte din judecatorii implicati in cauza.
Bucuresti - Trafic rutier blocat
Circulatia in zona Arcului de Triumf din Capitala va fi inchisa astazi intre orele 9:00 si 12:00, din cauza repetitiilor generale pentru festivitatile care vor avea loc cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. In acest interval de timp, traficul rutier va fi inchis pe Soseaua Kiseleff si bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Presei Libere si Piata Charles de Gaulle. RATB a anuntat, de asemenea, ca traseele liniilor care trec prin zona Arcului de Triumf vor fi deviate de Ziua Nationala. (Radu Crivat)

Privatizarea BCR - Ofertele imbunatatite, in decembrie

Termenul pentru depunerea ofertelor imbunatatite pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi stabilit pentru mijlocul lunii decembrie, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor si seful comisiei de privatizare. In etapa finala a privatizarii BCR s-au calificat Erste Bank si Millennium - Banco Comercial Portugues. In prezent, comisia de privatizare negociaza cu cei doi ofertanti forma finala a contractului de vanzare. Potrivit unor surse din piata, citate de Mediafax, una dintre ofertele celor doi finalisti ar fi atins pragul de trei miliarde de euro.

Strategie - MOL, interesat de Romgaz Medias
Strategia MOL pentru Romania include preluarea producatorului de gaze naturale Romgaz Medias, implicarea in activitatile de transport a gazelor, dezvoltarea retelei de benzinarii, iar reprezentantii grupului ungar nu exclud nici achizitionarea unei rafinarii. ""Privatizarea Romgaz a inceput deja, prin alegerea consultantului, iar pasul urmator este elaborarea strategiei de privatizare, pe care asteptam sa ne-o comunice statul roman"", a afirmat Zsolt Hernadi, presedintele Mol.
Senat - Basescu, atacat de Iorgovan
Senatorul PSD Antonie Iorgovan a proferat injurii ieri, de la tribuna Camerei superioare a Parlamentului, la adresa presedintelui Romaniei, calificandu-l pe Traian Basescu ""cartofor"", ""infractor"" si prezicandu-i ca ""va ajunge in curand dupa gratii"". Liderul grupului senatorilor Aliantei PD-PNL, Puiu Hasotti, l-a invitat pe Iorgovan sa vina la microfon si sa-si exprime regretul fata de cele spuse, atragand atentia ca atitudinea adoptata este incompatibila cu statutul de senator. (Aniela Nine)

Hotarare - Fost deputat condamnat la inchisoare

Fostul deputat Viorel Gheorghiu a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru inscenarea furtului propriei masini, in 2001, cu scopul de a incasa prima de asigurare, au declarat surse judiciare. El a primit si o pedeapsa de un an si jumatate pentru fals in declaratii, dar aceasta este gratiata. Hotararea Judecatoriei Sectorului 1 poate fi atacata cu apel. Soferul demnitarului, Niculae Pasalau, Robert Iosif, Ioan Sasarman si Mihai Bobu au fost gasiti vinovati de executarea furtului si au primit pedepse intre unu si trei ani de inchisoare, cu suspendarea executarii. (V.F., M.P.)

Lege - Simplificare pentru IMM-uri
Senatul a adoptat ieri propunerea PC privind completarea Legii IMM. Proiectul prevede modificarea si completarea Legii privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, in sensul simplificarii si debirocratizarii sistemului, prin care un agent economic este incadrat in categoria IMM. Reprezentantii PC au propus extinderea utilizarii declaratiei pe proprie raspundere a reprezentantilor legali ai intreprinderii si la criteriile privind cifra de afaceri anuala si activele totale.
Parlament - Aviz pentru Zona Metropolitana
Deputatii au aprobat ieri tacit propunerea legislativa a cinci deputati liberali privind Zona Metropolitana Bucuresti-Ilfov, ca urmare a depasirii termenului pentru dezbatere si vot final. O alta initiativa legislativa pe aceeasi tema fusese adoptata tacit intr-o sedinta anterioara. Urmeaza ca Senatul, ca si camera decizionala, sa hotarasca soarta celor doua propuneri legislative adoptate tacit. Proiectul vizeaza crearea unei administratii comune pentru Bucuresti si judetul Ilfov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.