Aflat inca pe patul de spital, Barna Tanczos, presedintele Agentiei Domeniilor Statului, a vorbit pentru prima oara despre seara zilei de 23 martie. Vadit slabit, mai ales in urma celei de-a doua operatii care a durat mai bine de patru ore, seful institutiei se afla sub directa supraveghere a medicilor care se tem de o eventuala infectie.

Barna Tanczos este internat la Spitalul Universitar de saptamana trecuta. Joi seara, el a fost injunghiat in spate de Alecu Chitaru cu un cutit de vanatoare. Adus la spital cu masina de serviciu, presedintele ADS a intrat direct pe masa de operatie. Atunci, medicii au cusut rana si i-au acordat primele ingrijiri. A doua zi, imediat dupa radiografie, Barna Tanczos este operat pentru a doua oara: una dintre coaste a fost sectionata de cutit si i-a ranit diafragma pe o suprafata de patru centimetri. Dupa patru ore petrecute pe masa de operatie, seful ADS se gaseste inca sub directa ingrijire a medicilor care nu pot da inca asigurari in ceea ce priveste o eventuala infectie. Abia dupa sapte zile se va putea confirma cu certitudine starea pacientului.
SCENARIUL. Joi, 23 martie, o zi obisnuita in institutia diriguita de udemeristul Barna Tanczos. Programul angajatilor ADS se incheie in mod normal in jurul orei 4:30 dupa-amiaza, dar de cele mai multe ori, atat presedintele, cat si oamenii cu care lucreaza in mod direct raman peste program. Asa s-a intamplat si in acea seara, cand Alecu Chitaru isi urmarea cu atentie victima. Parea o zi ca oricare alta, cu exceptia unui lucru: pe holurile institutiei, un barbat bantuia inca de dimineata cu dorinta arzanda sa poarte o discutie cu presedintele Barna Tanczos. Venise si in ziua precedenta cu un brat de flori pe care il impartise tutor femeilor din cladire. Si de aceasta data, la fel de atent, a avut grija sa imparta flori tuturor. Numai ca, spre deosebire de prima lui vizita, nu a mai parasit institutia. A preferat sa se plimbe pe holurile ADS-ului pana s-a apropiat ora la care majoritatea angajatilor pleca. Astfel ca, la ora 18:00, in sediul ADS se mai gasea o mana de oameni: secretara, Kornelia Nagy-Bege, directorul juridic si consilierul lui Barna Tanczos, Zoltan Nagy-Bege. Alecu a intrat in antecamera presedintelui si a asteptat un moment propice pentru a patrunde in biroul acestuia. In jurul orei 6:00, Barna Tanczos iese pentru cateva minute din birou si ii spune sa nu mai astepte ca nu are cu ce sa il ajute. Ii explica clar ca rolul ADS-ului in problema lui nu este primordial si ca rezolvarea trebuie sa vina din alta parte, mai exact de la Consiliul Judetean. Alecu nu se clinteste de pe loc si insista sa vorbeasca intre patru ochi cu presedintele. Dupa o jumatate de ora, Tanczos iese pentru a doua oara din birou. Chitaru il abordeaza din nou. Seful institutiei ii raspunde ca nu mai are timp de explicatii si ca e foarte tarziu. Se intoarce si se indreapta spre biroul lui. Chitaru se ridica si il urmareste. Odata ce se vede intrat in cealalta camera, Alecu nu mai ezita, scoate cutitul de vanatoare si il infige in spatele presedintelui. Imediat ce a simtit lovitura, Tanczos s-a intors cu fata si a apucat sa se sprijine de birou. La trei secunde intra in birou Zoltan Nagy-Bege: ""am auzit un tipat in biroul presedintelui si cum usa biroului meu era deschisa nu am facut decat sa trec in camera in care se aflau cei doi. Am fost socat de imagine. Presedintele se tinea cu o mana de comoda din spatele mesei, iar barbatul il ameninta in continuare cu cutitul. Se pregatea sa il loveasca pentru a doua oara. Am pus mana pe un scaun si l-am lovit pe barbat"", povesteste Nagy.

ATAC. Chitaru a declarat ieri recurs impotriva mandatului de arestare preventiva
emis pe numele sau de Tribunalul Bucuresti, recurs care va fi judecat joi