Are un palmares cu care putini sportivi se pot lauda: peste 20 de medalii europene, mondiale si olimpice. De cand a pus floreta in cui, a ramas aproape de sport. Este acum ambasador al Romaniei pentru Sport, Toleranta si Spirit Sportiv. Una dintre gl
Are un palmares cu care putini sportivi se pot lauda: peste 20 de medalii europene, mondiale si olimpice. De cand a pus floreta in cui, a ramas aproape de sport. Este acum ambasador al Romaniei pentru Sport, Toleranta si Spirit Sportiv. Una dintre gloriile sportului romanesc, scrimera Laura Badea implineste astazi 36 de ani. ""Ma consider iubita de Dumnezeu""
""In ultimii ani nu prea mi-am sarbatorit ziua de nastere. Cand eram sportiva, se intampla sa am si concursuri de ziua mea. Anul trecut am fost observatoare la o competitie, la Sankt Petersburg. Cu cat inaintezi in varsta, cu atat mai mult apreciezi oamenii, lucrurile, tot ce te inconjoara, pentru ca viata e scurta si trebuie sa te bucuri de fiecare clipa. Cred ca ziua de 28 martie a fost o zi speciala pentru parintii mei si sper sa devina si pentru fiica mea, cand va creste si va intelege ce inseamna. Imi doresc sa fiu sanatoasa si sa ma bucur de fiecare zi alaturi de fetita mea, Maria. Am un program foarte incarcat. Lucrez la Comitetul Executiv al COSR, iar din aprilie vom avea activitati prin tara. Sunt desemnata ambasador al Romaniei pentru Sport, Toleranta si Spirit Sportiv pe langa Consiliul Europei. Din pacate, la noi in tara nu se pot face prea multe in acest sens. Nu reusim noi in viata de zi cu zi sa fim mai toleranti, daramite in sport. Noi incercam. Avem multe actiuni de promovare a fair-play-ului. Educatia copiilor este importanta. Primul factor care contribuie la educarea copiilor este, in primul rand, familia. Copiii incearca sa ii imite pe parinti. Trebuie sa ii ducem la sport, nu neaparat de performanta, ci pentru sanatate. Minte sanatoasa in corp sanatos. Eu sunt o persoana optimista, si cred ca e in puterea noastra sa facem ce ne dorim. Am avut multe satisfactii de-a lungul carierei mele sportive. Toata lumea s-ar astepta sa zic ca medalia cea mai draga este cea de la Atlanta, dar nu este asa. Cea mai draga este prima medialie pe care am castigat-o, la Barcelona. Tatal meu, care era foarte bolnav, si-a dorit-o foarte mult. I-am dedicat-o lui. Poti sa castigi o gramada de titluri, de medalii, dar important ramane ce ai in jurul tau, cu cine iti imparti bucuriile si tristetile, pentru ca nu tot timpul esti pe locul intai. In sport, ca si in viata, sunt si urcusuri, si coborasuri, si trebuie sa ai oamenii potriviti langa tine, care sa te inteleaga si sa te accepte asa cum esti. Eu ma consider o norocoasa, dar nu numai din acest punct de vedere. Ma consider iubita de Dumnezeu. Pe vremea mea se faceau niste selectii pentru sport, care si acum se mai fac, dar nu mai sunt copiii atat de doritori de sport sau, mai bine-zis, parintii nu-si prea mai dau interesul. Pe atunci nu aveai alte alternative in timpul liber, ca acum. Faceai sport. Acum parintii vor sa faca din copiii lor specialisti in calculatoare. Am avut-o ca profesoara de scrima pe doamna Rodica Popescu. Parintii mei au insistat sa merg sa fac acest sport. M-am apucat de scrima fara sa ma gandesc la o cariera. Cu timpul mi-am dat seama ca pot, si asa s-au scurs aproape 23 de ani...""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.