Invitat aseara la emisiunea Zig-Zag de la Antena 3, moderata de analistul politic Ion Cristoiu, presedintele PC, Dan Voiculescu, a solicitat PD-ului sa iasa de la guvernare, raspunzand astfel ultimelor declaratii ale unor lideri ai democratilor.

Voiculescu a explicat ca, in aceste conditii, un guvern minoritar care s-ar bucura de sustinere parlamentara ar putea fi foarte eficient. In plus, liderul conservatorilor a dezvaluit si scopul pentru care democratii au declansat o adevarata actiune de racolare a primarilor in principal de la PSD: interesul de a avea sub control structurile teritoriale in eventulitatea unor alegeri anticipate. ""Daca fac racolari politice intr-o perioada in care Romania are probleme economice si sociale si mai au si tupeul sa iasa si sa zica ca ei nu fac racolari, atunci n-au ce cauta la guvernare"", a spus Dan Voiculescu.
DESPRE NASTASE. Referitor la posibilitatea venirii lui Adrian Nastase in tabara conservatorilor, Dan Voiculescu a precizat: ""Nu am discutat cu Nastase venirea la PC. Acest lucru ar insemna ca PC sa devina cel mai puternic partid de opozitie din Romania"". In ceea ce ii priveste pe alti deputati din PSD care ar dori sa vina la PC, Voiculescu a spus ca asteapta lamurirea situatiei unei grupari care, daca are o platforma politica apropiata cu cea a conservatorilor, va fi primita in partid.
MAIDANEZ. Raspunzand intrebarilor moderatorului, Voiculescu a vorbit si despre seful statului, afirmand ca Basescu are ""o atitudine de maidanez: vine, musca si fuge"". (A.N / G.A)