Vicepresedintele PPCD (PNTCD) Mihai Marinescu il acuza pe Traian Basescu ca foloseste "un limbaj dublu sinistru" atunci cand vorbeste despre problema intrarii PD in PPE, desi este presedintele Romaniei, nu al democratilor. "Basescu a declarat ca PD v
Vicepresedintele PPCD (PNTCD) Mihai Marinescu il acuza pe Traian Basescu ca foloseste "un limbaj dublu sinistru" atunci cand vorbeste despre problema intrarii PD in PPE, desi este presedintele Romaniei, nu al democratilor. "Basescu a declarat ca PD va intra in PPE o data cu intrarea Romaniei in UE. El a facut aceasta declaratie, desi este presedintele Romaniei, iar nu al PD. Ce treaba are seful statului cu partidele politice?", s-a intrebat retoric Marinescu, subliniind totodata ca Basescu incalca, prin declaratiile sale, principiul separarii puterilor in stat. Pe de alta parte, vicepresedintele PPCD a aratat ca, de fapt, seful statului nu cunoaste statutul PPE, care prevede ca observatorii, cum este cazul PD, devin mai intai membri asociati, actualul statut al PPCD, si doar apoi pot ajunge membri deplini. Pentru a capata statutul de asociati, democratii au obligatia sa faca inca o aplicatie la PPE si sa prezinte o recomandare din partea UDMR si PPCD, aflate cu un pas inainte. Marinescu ii critica pe democrati si pentru continutul scrisorii pe care ei au adresat-o PPE pentru a deveni observatori. In epistola respectiva, PD s-a laudat, fara nici o baza reala, potrivit vicelui PPCD, ca actiunile lor politice au inceput sa o ia spre dreapta inca din timpul guvernarii PNTCD. "Oricum, la Basescu este problema, iar nu la PD", a concluzionat Mihai Marinescu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.