Unii deputati din PSD au fost convinsi sa ramana in partid doar pentru a fi imediat sanctionati. Ieri, Liviu Mugurel Sarbu, cunoscut ca apropiat al lui Adrian Nastase, a fost exclus din organizatia PSD-Alba. Lui Sarbu i s-a reprosat ca nu a platit co

Unii deputati din PSD au fost convinsi sa ramana in partid doar pentru a fi imediat sanctionati. Ieri, Liviu Mugurel Sarbu, cunoscut ca apropiat al lui Adrian Nastase, a fost exclus din organizatia PSD-Alba. Lui Sarbu i s-a reprosat ca nu a platit cotizatia de membru si ca a incercat sa convinga mai multi alesi locali sa se inscrie in PD sau PNL pentru ca mai multe fonduri sa fie alocate comunitatilor pe care le gospodaresc. Sarbu a calificat excluderea ca o "maniera kaghebista de executie", rezultatul ostilitatii pe care i-o poarta seful filialei, Ioan Rus.
Un alt membru al gruparii Nastase, Rovana Plumb, a intrat in vizorul taberei castigatoare din recentele dispute. Organizatia de femei a PSD-Bistrita Nasaud i-a cerut Rovanei Plumb sa renunte la functia de lider al femeilor social-democrate pe motiv ca a adus prejudicii de imagine partidului. Contestatarele sustin ca Plumb face parte din categoria "frustratilor din conducerea partidului care dau lovituri sub centura".
Urmatorul pe lista este deputatul de Hunedoara, Ioan Timis. Conform acestuia, excluderea sa din organizatia din Hunedoara urmeaza sa se decida in cursul zilei de astazi. "Au inceput executiile celor care s-au declarat de partea lui Adrian Nastase. Dupa ce conducerea partidului a facut apel la calm, au inceput executiile. Autorul acestor executii: Mircea Geoana."

Fara teorie in PSD

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a negat ca a fost initiata o campanie de represalii la adresa suporterilor lui Nastase si a a evitat sa comenteze aceste actiuni pana nu vor intra in discutia Consiliului de Integritate Morala pe motiv ca nu se poate antepronunta in cazurile care intra sub incidenta Consiliului pe care-l conduce. "Sunt elemente de evaluare care nu se leaga de o eventuala pozitionare fata de unul sau altul din liderii partidului", a afirmat Diaconescu. Totusi acesta a vorbit de intarirea disciplinei si responsabilitatii in PSD pe un ton foarte ferm: "Trebuie sa stim foarte clar cine vorbeste in numele cui. Au fost forme de exprimare coroziva dincolo de limitele bunului simt, inclusiv la adresa presedintelui Mircea Geoana".
Cat priveste platforma social-democrata initiata de Adrian Nastase, "Romania noilor sanse", Diaconescu a afirmat ca singura platforma politica a PSD a fost validata de ultimul Congres, iar scopul conducerii ar trebui sa fie implementarea acesteia, nu discutiile de ordin teoretic. "O pozitie polemica credem ca este contraproductiva", a adaugat purtatorul de cuvant al PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.