In urma articolului "Guvernul lui Polichinelle", aparut in numarul de ieri al ziarului ZIUA, Guvernul Romaniei a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Mentionam ca nu ZIUA a considerat ca informatiile din anexa respectiva sunt secrete, c
In urma articolului "Guvernul lui Polichinelle", aparut in numarul de ieri al ziarului ZIUA, Guvernul Romaniei a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Mentionam ca nu ZIUA a considerat ca informatiile din anexa respectiva sunt secrete, ci chiar institutiile din subordinea Guvernului (Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei si Comertului si Ministerul Administratiei si Internelor) carora ne-am adresat oficial. Prezentam in continuare integral dreptul la replica primit.
In editia de astazi, cotidianul Ziua publica articolul cu titlul "Guvernul lui Polichinelle", care contine o serie de afirmatii false. Autorul articolului acrediteaza, in mod eronat, ideea ca au fost facute publice infromatii strict secrete prin publicarea in Monitorul oficial a Anexelor HG nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi.
Anexele HG nr.1486/2005 contin listele cu denumirile generice ale unor obiective, iar aceste informatii pot fi facute publice.
Conform legislatiei, sunt considerate informatii clasificate datele concrete despre obiectivele respective, precum datele de identificare, adresa, date despre materialele sau echipamentele depozitate, ori informatii despre activitatea propriu-zisa a institutiilor. Anexele HG nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi nu contin astfel de date.
Actul normativ a fost promovat cu respectarea prevederilor HG nr.50/2005 privind procedurile pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare. La nivelul Guvernului, aprobarea actului normativ a parcurs toate etapele procedurale.
Mentionam, de asemenea, ca actele normative anterioare intrarii in vigoare a HG nr. 1486/2005, care reglementeaza acelasi domeniu de activitate, au cuprins denumirea si localitatea in care sunt obiectivele aflate in paza, aceste informatii fiind publice si inaintea publicarii in Monitorul oficial a actului normativ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.