Barbatii cu varste cuprinse intre 15 si 25 de de ani, ''al caror sange fierbe in vene, ridica erectia pe un piedestal''. In aceasta perioada a vietii, ei incearca sa descopere sexualitatea si de aceea au mai multe partenere.
Acestia considera

Barbatii cu varste cuprinse intre 15 si 25 de de ani, ''al caror sange fierbe in vene, ridica erectia pe un piedestal''. In aceasta perioada a vietii, ei incearca sa descopere sexualitatea si de aceea au mai multe partenere.
Acestia considera ca astfel isi demonstreaza masculinitatea, spre deosebire de barbatii cu varste cuprinse intre 26 si 45 de ani care cred ca masculinitatea este demonstrata prin ''intretinerea familiei''.
Aproape 20 la suta dintre barbatii cu varste intre 15 si 25 de ani, aproximativ 30 la suta dintre cei cu varste intre 26 si 45 de ani si peste 50 la suta dintre barbatii cu varste intre 46 si 55 de ani prezinta disfunctie erectila.
Cel putin asa reiese din studiul privind sexualitatea populatiei active din Romania, realizat de Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania, AB Research si o companie farmaceutica.
Chiar si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, pentru care ''erectia este ca si semnatura'', au recunoscut ca cel putin o data au avut probleme in obtinerea acesteia, desi au fost stimulati sexual.
Potrivit dr. Nicolae Calomfirescu, tinerii au aceste esecuri sexuale accidental: ''Se intampla cand acestia doresc sa aiba mai multe partenere si atunci dorinta prea mare inseamna inhibare, iar inhibarea inseamna esec. In urma esecului, intervine anxietatea, frica de a mai face dragoste''.
Nu exista barbat care sa nu fi avut cel putin o data un esec sexual, desi barbatii nu vor sa recunoasca acest lucru, sustine Calomfirescu.
Asa cum 87 la suta dintre femei mimeaza orgasmul cel putin o data.

Prezentare in 30 de minute

Pe de alta parte, la grupa de varsta 26-45 de ani, aproape 30 la suta dintre barbati prezinta disfunctie erectila, insa ciudat este faptul ca 64 la suta dintre cei chestionati ''nu pot aprecia daca au erectie''.
''Sunt persoane care nu cunosc preludiul, care nu l-au gustat niciodata'', afirma Calomfirescu.
In ceea ce priveste metodele contraceptive, tinerii intre 15 si 25 de ani folosesc cel mai des prezervativele si pilulele, spre deosebire de persoanele cu varste intre 46 si 55 de ani care nu mai apeleaza deloc la aceste metode.
Principalele surse de informare pe teme sexuale sunt partenerul sau partenera, prietenii, familia, rudele, medicul.
''Daca in ceea ce priveste scoala stim ca prezentarea aparatului genital se face numai in clasa a VII-a si a-XI-a, si atunci doar in 30 de minute, nu intelegem de ce familia si medicul ocupa un loc atat de mic.
De fapt, in Romania, pentru parinti inceperea vietii sexuale a copiilor inseamna o problema in plus. La scoala profesorii, care ar putea sa le prezinte elevilor informatii privind viata sexuala, sunt de multe ori sub pregatirea elevilor'', afirma Calomfirescu. Pe de alta parte, sociologul Ana Bulai este de parere ca romanii sunt mai informati despre viata politica decat despre sexualitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.