Jalea, Apostu, Vermont, Petrascu, Mutzner. Astazi, Casa Alis pune la bataie mai multe sculpturi si tablouri de mare pret. Daca doriti sa aveti in colectie o astfel de opera de arta, fiti pregatiti sa scoateti un teanc de bani din buzunar. Cea
Jalea, Apostu, Vermont, Petrascu, Mutzner. Astazi, Casa Alis pune la bataie mai multe sculpturi si tablouri de mare pret.


Daca doriti sa aveti in colectie o astfel de opera de arta, fiti pregatiti sa scoateti un teanc de bani din buzunar. Cea mai pretioasa este, de departe, panza lui Gheorghe Petrascu - ""Trandafiri"". Piesa care provine din colectia Silvia Popovici-Maxim Berghianu va intra in licitatie la un pret de 87.500 de lei noi. Ceva mai ieftin este tabloul lui Samuel Mutzner, care a fost evaluat la ""numai"" 11.000 de lei. O alta piesa foarte frumoasa este ""Peisaj""-ul semnat de Hans Mattis Teutsch. Acuarela provenita din colectia Iuliu Buzdugan va debuta in competitie la pretul de 4.000 de lei. Noi stapani isi cauta si ""Florareasa"" de Vermont, ""Peisaj cu geamie"" a lui Constantin Artachino si un ""Fazan"" pictat de Ion Pacea. Aceste lucrari sunt evaluate la 3.000-5.000 de lei.
SCULPTURA. Vedetele sectiunii sculptura sunt ""Lapona"" lui Gheorghe Apostu si ""Pe ganduri"", o lucrare semnata de Richard Hette. Ambele piese vor intra in licitatie la un pret de 6.000 de lei noi. Insa cu siguranta va va face cu ochiul si ""Femeie sezand"", un bronz patinat semnat de Jalea - 2.500 lei. In competitia care incepe la ora 11:00 vor mai putea fi achizitionate si alte obiecte de colectie precum argintarie, bijuterii, ceasuri sau portelanuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.