Nu este nici o exagerare, pentru cele doua formatii masculine de handbal, HCM Constanta si Steaua Bucuresti, abia acum incepe greul in Cupele Europene. Sportivii lui Omer Aihan intalnesc astazi, in Cupa Cupelor, jucatorii spanioli de la MB Valladolid
Nu este nici o exagerare, pentru cele doua formatii masculine de handbal, HCM Constanta si Steaua Bucuresti, abia acum incepe greul in Cupele Europene. Sportivii lui Omer Aihan intalnesc astazi, in Cupa Cupelor, jucatorii spanioli de la MB Valladolid, in timp ce jucatorii militari pregatiti de fostul international Stanga vor primi replica croatilor de la Medvescak Zagreb, in Challenge Cup. Sigur avantajul de a evolua in primul meci pe teren propriu, cu sustinatori pe masura, va insemna un anumit avantaj, dar ambele examene raman deosebit de aspre. Adversarii handbalistilor de pe Litoral dispun de un tehnician de mare faima, precum Carlos Pastor; adica cel care a adus ibericilor titlul mondial in 2005, apoi argintul la europenele din acest an. Spre a spori potentialul echipei sale si a apropia de cele mai prestigioase echipe de club din Spania, FC Barcelona, Ciudad de Real sau Portalnd San Antonia, Carlos Pastor a titularizat in formatia sa reputati internationali de talia lui Antonio Ugalde Garcia, Ruben Garabaya, Siera Mendez, alaturi de stranierii Alen Muratovici din Serbia si Rui Silva din Portugalia. Jucatorii de la Valladolid au ajuns in semifinalele Cupei Cupelor, dupa ce in sferturi s-au impus in confruntarea cu conationalii lor de la Granollers. In prezent echipa lui Carlos Pastor se afla pe pozitia a 5-a in campionatul spaniol. Antrenorul Aihane constient ca echipa se va avea o misiune extrem de dificila, jucatorii spanioli pornid cu prima sansa, ceea ce nu inseamna ca handbalistii constanteni se considera victime dinainte. "Important e sa creada in sansele lor si sa valorifice cat mai exact orice oportunitate. Oricum, mai bine cu spaniolii decat cu rusii", opineaza tehnicianul dobrogean. Stelistilor de la ce le-a fost frica, n-au scapat! Din capul locului au vrut ca sortii sa-i ajute de a nu se intani cu cei de la Medvescak, care sunt considerati de departe castigatori Challenge Cup. O formatie in prim plan cu Renato Sulic, titular si in echipa tarii sale la europenele din Elvetia, Ivan Cupic, Ljubomir Vukic, Marino Obad si Tomislav Huljina. Cu totii fac parte din lotul echipei Croatiei, vicecampioana a lumii. Sigur, nici meciul Steaua - Medvescak nu poate fi considerat dinainte jucat: "Sportivii, fie ei oricat de mari, sunt ca si actorii. Pot avea o zi fasta, dar si alta in care aproape sa nu se recunoasca. In cazul in speta sa nu le mearga actiunile ofensive si in acelasi timp sa manifeste ezitari in aparare. Incat orice este posibil", opineaza managerul formatiei militare, fostul international Stefan Birtalan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.