Ministrul Economiei, Codrut Seres, "a cerut imperativ" societatii Hidroelectrica sa analizeze si sa aplice un set de decizii privind posibilitatile tehnice prin care sa reduca exportul, cu prioritate pentru echilibrarea sistemului energetic si vanzar
Ministrul Economiei, Codrut Seres, "a cerut imperativ" societatii Hidroelectrica sa analizeze si sa aplice un set de decizii privind posibilitatile tehnice prin care sa reduca exportul, cu prioritate pentru echilibrarea sistemului energetic si vanzarea intregii productii de electricitate pe piata interna, se arata intr-un comunicat al MEC. "Solicitarea vine in completarea demersurilor facute de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei impreuna cu Transelectrica si reglementatorii si transportatorii din tarile vecine in vederea introducerii unor proceduri armonizate de licitatie pentru alocarea capacitatilor pe liniile de interconexiune", se mentioneaza in comunicatul Ministerului Economiei. Hidroelectrica este cel mai competitiv producator de energie electrica din Romania, asigurand aproximativ 30% din productia anuala. Potrivit unor surse din piata, exportul de energie al Hidroelectrica poate ajunge si pana la 30% din productia realizata, transmite Mediafax. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.