O versiune muzicala de 25 de milioane de dolari a "Stapanului inelelor" a avut premiera mondiala pe o scena din Toronto, Canada, distributia spectacolului numarand peste 55 de actori, transmite BBC News Online. Pregatirile pentru acest show au durat
O versiune muzicala de 25 de milioane de dolari a "Stapanului inelelor" a avut premiera mondiala pe o scena din Toronto, Canada, distributia spectacolului numarand peste 55 de actori, transmite BBC News Online. Pregatirile pentru acest show au durat peste patru ani, varianta finala are trei ore si jumatate si este considerata cea mai scumpa productie teatrala a tuturor timpurilor.
Dar criticii i-au facut o primire cam lipsita de entuziasm. The New York Times a descris spectacolul realizat de britanicul Matthew Warchus ca fiind "incomprehensibil in mare parte", in timp ce cotidianul Telegraph spune ca este "nesuferit de afectat". Musicalul, care condenseaza intreaga saga scrisa de JRR Tolkien, s-a confruntat cu probleme inca de cand a inceput sa fie prezentat in avanpremiera, in luna februarie. Prima reprezentatie in avanpremiera a fost amanata cu doua zile. Taieri drastice au fost facute pentru a se ajunge la durata prezenta a unui spectacol. Producatorii au decis sa organizeze premiera mondiala la Teatrul "Princess of Wales" din Toronto pentru ca nu au reusit sa gaseasca un loc potrivit la Londra. In rolul vrajitorului Gandalf a fost distribuit Brent Carver, actorul James Loye il joaca pe hobbitul Frodo si Michel Therriault apare ca Gollum.
Porivit lui Warchus, musicalul foloseste 17 ascensoare si 500 de armuri si este "ca zece spectacole intr-unul singur". "Are scene jucate in aer. Are o podea care se misca. Se foloseste de cea mai noua tehnologie pentru astfel de productii", a spus regizorul. Dar toate eforturile echipei din spatele show-ului par sa-l fi lasat rece pe criticul Ben Brantley, care scrie pentru The New York Times: "Nimeni nu iese de acolo fara capul greu, ochii incetosati sau timpane sparte. Si cu toata tehnologia folosita, spectacolul arata cateodata ca un targ de mestesugari si artizani".
"Spectacolul dovedeste faptul ca nu poti rezolva o problema doar aruncand cu bani in ea", este de parere Charles Spencer, intr-un articol in Daily Telegraph. Totusi, oamenii obisnuiti prezenti la premiera au fost mai impresionati decat criticii, unii spunand ca spectacolul este cu adevarat "fantastic". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.