Grupul Buena Vista Social Club si-a pierdut o a patra stea in trei ani, odata cu moartea lui Pio Leyva (foto), decedat, joi, la varsta de 88 de ani, transmite Mediafax.
Formatia, care a reunit muzicieni din epoca de aur a muzicii cubaneze, a de
Grupul Buena Vista Social Club si-a pierdut o a patra stea in trei ani, odata cu moartea lui Pio Leyva (foto), decedat, joi, la varsta de 88 de ani, transmite Mediafax.
Formatia, care a reunit muzicieni din epoca de aur a muzicii cubaneze, a deplans disparitia celui mai cunoscut dintre cantaretii sai, Ibrahim Ferrer, care a murit in august 2005.
Cubanezii l-au pierdut si pe compozitorul Company Segundo, iar in decembrie 2003 a disparut pianistul Ruben Gonzales. Considerat ca fiind unul dintre cei mai importanti muzicieni cubanezi ai secolului XX, Wilfredo "Pio" Leyva s-a stins in urma unei crize cardiace, intr-un spital din Havana, unde a fost internat duminica din pricina unei ischemii. Cantaretul, compozitor al celebrului cantec "Francisco Guayabal", va fi inmormantat, joi, la cimitirul Colon, bijuterie arhitecturala a capitalei cubaneze unde se odihneste si Ibrahim Ferrer.
Buena Vista Social Club este un grup care a devenit cunoscut la nivel mondial dupa ce a fost promovat in Statele Unite de chitaristul Ray Cooder. Primul album Buena Vista Social Club a trezit interesul intregii lumi, pentru muzica traditionala cubaneza. Povestea trupei a fost pusa pe marele ecran intr-un film realizat de Wim Wenders. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.