Doua dintre partidele etapei a 18-a s-au disputat ieri, vineri, 24 martie. Echipa pregatita de Ionut Popa (specialist in greblarea terenurilor de fotbal) a intalnit Pandurii Tg. Jiu, singura formatie din primul esalon care n-a castigat nici un punct

Doua dintre partidele etapei a 18-a s-au disputat ieri, vineri, 24 martie. Echipa pregatita de Ionut Popa (specialist in greblarea terenurilor de fotbal) a intalnit Pandurii Tg. Jiu, singura formatie din primul esalon care n-a castigat nici un punct in retur! Iar FCM Bacau, ajunsa pe loc retrogradant, a primit vizita Otelului, performera de exceptie a primei etape, cand a intrecut pe Dinamo la Bucuresti cu 3-0!
In ultimele doua zile ale saptamanii sunt programate celelalte sase confruntari ale etapei, intre care si doua foarte atractive derby-uri, Steaua - "Poli" Timisoara si Rapid - FC National. Pe stadionul cel mai mare al tarii se vor afla fata-n fata campioana tarii si echipa care "vine tare din urma", "Poli", cravasata de Gica Hagi. Si vom vedea ce si cum.
In acelasi timp, pe stadionul Giulesti se vor intalni doua bucurestene care au in vizor si Cupa. Rapid, care a trecut cu 4-1 de Petrolul, si FC National, invins greu, cu 1-0, de Farul la Constanta. Va invinge atacul giulestenilor sau apararea celor din Parcul cu Platani se va dovedi de netrecut, ca in partida cu Steaua?
Va fi, sigur, o etapa cu multe puncte de atractie. Speram ca va fi si cu foarte mult fotbal.

Gloria nu mai poate face paSi greSiti
Echipa pregatita de Ioan Ovidiu Sabau a pasit cu stangul in returul campionatului. In etapa a 16-a n-a putut invinge acasa pe Jiul Petrosani, cu care a terminat la egalitate, 0-0. A trecut apoi muntii spre Rasarit, si a poposit la Vasluiul lui Porumboiu si Rednic, unde a fost invinsa cu 0-2, si a refuzat boul promis de un moldovean primei echipei care mananca bataie de la Vaslui. Suparat foc, Sabau a refuzat animalul. N-am inteles de ce, pentru ca dadea bine la cantina lui nea Jean Padureanu! Acum, in etapa a 18-a, Gloria va trebui sa sparga apararea lui Sorin Cartu daca doreste sa castige toate punctele. Si trebuie sa le castige pentru a pastra distanta fata de echipele aflate in zona nisipurilor miscatoare. Daca vor colabora eficient pe durata partidei, Negrean si Oncica pot readuce zambetul pe chipul Motului.

In jos sau in sus, Dorinele?
CFR-ul lui Dorinel Munteanu a fost obisnuit cu aerul tare al inaltimilor clasamentului. Numai ca in aceasta primavara capricioasa, echipa din Gruia a cam luat-o la vale, dupa semiesecul cu Sportul Studentesc si infrangerea la scor de sub Parang. Adversarul din etapa a treia a returului este FC Vaslui, despre care Porumboiu, plin de el, a declarat ca poate numai Steaua mai are sanse de castig in fata echipei lui. Uita ca in Giulesti abia a scapat de infrangere si ca in meciul cu Gloria s-a opintit din greu pentru a castiga. Nu greu, cu foarte greu ii va fi si la Cluj-Napoca. Pentru ca Dorinel Munteanu este capabil sa-si redreseze corabia, s-o puna pe linia de plutire si sa castige meciul. Totul va depinde de cum va arbitra si Al. Tudor. Revenit dupa sanctionarea primita inca din tur!

Acum i-acum, Sapaliga!
La Tg. Jiu, Dinamo a mai spalat din rusinea infrangerii cu Otelul de la startul returului (0-3 cu Otelul), a castigat si "cainii rosii" au prins din nou glas. Sa vedem ce vor face cu Farul, pentru ca Farul nu-i echipa lui Hizo, Farul e formatia care i-a cam batut pe cei din Groapa in ultima vreme. Chiar si in partida din tur au castigat in Sos. Stefan cel Mare. Pentru Dinamo este, deci, ora revansei. Nu stim daca o va obtine, stim insa ca Farul a incasat-o zdravan in Regie de la Ionut Mazilu si inca un esec nu i-ar cadea deloc bine sarbului Vukotici. Nici lui Pascovici, nici lui Gurita, nici patronului Bosanceanu. Este meciul care ne poate convinge care este adevarata fata a liderului, cea cu Otelul sau cea de la Tg. Jiu!

Alb-negrii sunt pe val
Alb-negrii din Regie sunt in mare forma. Dupa ce i-au facut zile negre lui Dorinel Munteanu in Gruia au castigat fara drept de apel in fata Farului. Ionut Mazilu a demonstrat ca are stofa de golgeter, realizand un hat-trick in partida cu Farul, umilindu-i pur si simplu pe Barbu, Schiopu si fostul lui coechipier Farmache. In tur, la Petrosani, Sportul Studentesc a invins cu 3-1, oferind suporterilor Jiului o lectie de contraatac. Acum altele vor fi datele problemei. Jucatorii lui Multescu trebuie sa atace iar contraatacul este singura arma a echipei lui Aurel Sunda. Ce va fi, vom vedea si mai ales il vom cedea si pe acest arbitru craiovean S. Bogdan. Cine este, ce vrea si mai ales ce poate!

Test pentru meciul cu Steaua
In Giulesti vor veni "rupatorii" din Cotroceni, asa cum i-au numit stelistii pe jucatorii lui FC National. N-au fost ei chiar demolatori, dar nici sfinti n-au fost baietii lui Bergodi. Au jucat tare si atat. Au jucat asa pentru ca si stelistii au jucat la fel. Daca-l "lua la fotbal" pe cei din Parcul cu Platani, astfel decurgea lucrurile. Eu cred ca Razvan Lucescu a invatat ceva din ce s-a intamplat in Cotroceni si ca a dibuit bresele in apararea masivilor Sapunaru, Mehmedovici si Burca. De va juca fotbal asa cum a jucat in Europa, si cu Petrolul, Rapid poate sa-si ia revansa dupa esecul din tur. Daca va intra in jocul de contre al unei echipe care nu spune nimic in fotbalul romanesc, atunci Buga, Moldovan, D. Niculae si ceilalti greu se vor aduna pentru dificila confruntare cu Steaua.

Marea incercare...
Laude multe s-au abatut asupra echipei pregatite de Gica Hagi. "Poli" Timisoara este si singura formatie din Divizia A care a obtinut maximum, de puncte in retur. La Iasi n-a prea aratat cine stie ce fotbal, nici nu putea pe un teren mocirlos. Cu Bacaul, da, a jucat. Dar n-a jucat la un nivel atat de inalt incat sa-i sperie pe stelisti. Si totusi se simte o nesiguranta in tabara campionilor, mai ales dupa semiesecurile de pana acum, din aceasta primavara. Timisoara si Hagi isi pun mari sperante in Plesan si Mansour. Cu ei vor incerca banatenii sa sparga "reduta" lui Ghionea si Radoi. Nu stim daca vor reusi. Stim insa ca arbitrul Ionica Serea nu-l poate uita pe Ion Craciunescu, cel care l-a trimis la "munca de jos" cand era seful mare peste arbitrii nostri. Va arbitra Ionica acest meci fara nici un fel de frica! Vrem sa spunem fara gand ascuns de razbunare? Toata lumea stie ce poate Steaua, sa vedem si ce poate "Poli" Timisoara intr-un astfel de derby.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.