Experienta practica l-a ajutat pe Prosper Montagne sa realizeze prima mare enciclopedie gastronomica. Prosper Montagne este unul dintre cei mai mari bucatari francezi. A ramas in istorie drept creatorul Larousse-ului Gastronomic, in 1938.
Experienta practica
l-a ajutat pe Prosper
Montagne sa realizeze prima mare enciclopedie gastronomica.


Prosper Montagne este unul dintre cei mai mari bucatari francezi. A ramas in istorie drept creatorul Larousse-ului Gastronomic, in 1938. Dragostea lui pentru gastronomie a venit din familie, Prosper Montagne fiind fiul unui proprietar de hoteluri din Franta. De mic copil a lucrat in bucatariile unor restaurante celebre. Experienta sa l-a recomandat ca in timpul primului razboi mondial sa organizeze bucataria Fortelor Aliate. Apoi, impreuna cu alti doi mari bucatari, Phileas Gilbert si Escoffier, a reformat bucataria frantuzeasca: mai putine detalii, a organizat bucataria mai eficient si a micsorat meniurile restaurantelor. Toate aceste cunostinte au fost cuprinse mai apoi in scrieri despre arta culinara, care au ramas peste vreme ca si carti de referinta.
VIITOR. Daca si-ar fi indeplinit visul din tinerete, Montagne ar fi ajuns arhitect. Dar dupa ce tatal sau a cumparat Hotelul ""Quatre-Saisons"", Montagne si-a schimbat total conceptia despre viitorul lui. A devenit chef al restaurantului, incepand astfel o cariera de succes. Enciclopedia Britannica este de parere ca ""dupa Careme, Prosper si Escoffier au avut cel mai mare impact asupra gastronomiei franceze. Primul si-a asigurat locul de onoare in aceasta bransa prin crearea Larousse-ului Gastronomic, enciclopiedia principala a artei culinare franceze"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.