Pugilistul roman Lucian Bute a inregistrat vineri noapte a 16-a sa victorie consecutiva ca profesionist, invingandu-l pe sud-africanul Andre Thysse, intr-un meci contand pentru titlul continental american la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Pugilistul roman Lucian Bute a inregistrat vineri noapte a 16-a sa victorie consecutiva ca profesionist, invingandu-l pe sud-africanul Andre Thysse, intr-un meci contand pentru titlul continental american la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, toate fiind castigate de Lucian Bute. Romanul reusise impresionanta performanta de a castiga prin KO toate cele 15 lupte disputate pana in prezent ca profesionist.
SUPREMATIE. Bute a dominat meciul, toti cei trei arbitri judecatori acordandu-i victoria romanului: 120-109, 120-108, 120-107. Dupa meci, sportivul nostru nu s-a aratat dezamagit de faptul ca seria sa de meciuri castigate prin KO s-a incheiat. ""A fost o experienta frumoasa. A trebuit sa fiu atent pe tot parcursul celor 12 runde, pentru ca adversarul meu era mereu pregatit sa raspunda loviturilor mele. Este foarte rezistent"", a declarat Bute la finalul meciului. La randul sau, pugilistul sud-african, in varsta de 37 de ani a spus: ""Am vazut pe fata lui ca era neincrezator, ca, dupa ce dadea o lovitura pe care o credea fatala, se intreba de ce nu a functionat, pentru ca eu nu cadeam. Este o chestiune de mandrie. Nu sunt genul de sportiv care primeste un pumn tare sau doi si apoi merge sa-si incaseze cecul"".
OBIECTIV. Suprematia lui Bute a fost confirmata si de adversar. ""Este un dur, un pugilist special. Mi-a dat multe lovituri dure, dar eu sunt un bun incasator"", a afirmat Thysse. Antrenorul lui Lucian Bute, Stephane Larouche, a declarat ca urmatorul obiectiv este o lupta impotriva unui pugilist din
Top 5. ""Oricand este posibil sa ni se ofere o lupta pentru titlul mondial, dar nu trebuie sa sarim peste etape"", a declarat acesta. Presa canadiana a comentat in termeni laudativi prestatia romanului: ""Diamantul brut al grupului «Interbox» s-a rafinat cu fiecare meci disputat, iar viitorul sau se anunta promitator"", noteaza un cotidian din Montreal, acolo unde s-a desfasurat meciului Bute - Thysse.
ROMANI. Tot la ""Centre Bell"" din Canada, in fata a 7.621 de spectatori, un alt pugilist roman, Adrian Diaconu, l-a invins prin KO in runda a patra pe americanul Max Heymann, intr-un meci pentru titlurile NABA si Trans America Boxing, la categoria semigrea. In urma acestei victorii, palmaresul lui Diaconu cuprinde 21 de victorii in tot atatea meciuri disputate ca profesionist, dintre care 14 prin KO. Diaconu si-a trimis adversarul la podea de doua ori in runda secunda si de doua ori in cea
de-a patra. In finalul reprizei a patra, pugilistul roman i-a aplicat lui Heyman o lovitura de dreapta in barbie, castigand prin KO. ""As fi putut sa-mi usurez si mai mult misiunea, dar sunt multumit de cum am luptat si sunt increzator in viitor. Sunt pregatit sa accept lupte mari"", a afirmat Diaconu la finalul partidei. Tot in cadrul galei de la Montreal, Ion Ionut l-a invins la puncte pe mexicanul Ulises Jimenez, intr-un meci disputat pe parcursul a sase runde. Ionut a bifat astfel cea de-a 13-a victorie din tot atatea intalniri ale carierei de pugilist profesionist, dintre care sapte au fost obtinute prin KO.

""Sunt foarte multumit de evolutia mea in aceasta confruntare. Pentru mine conteaza numai sa castig. Cred ca aceasta este o experienta care ma va ajuta sa-mi indeplinesc visul de a ajunge campion mondial intr-o zi"" - Lucian Bute


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.