Asociatia Civic Media impreuna cu Centrul de Geopolitica al Universitatii din Bucuresti organizeaza luni, 27 martie 2006, conferinta "Basarabia 88/66", cu prilejul implinirii a 88 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania si a 66 de ani de la ocupare
Asociatia Civic Media impreuna cu Centrul de Geopolitica al Universitatii din Bucuresti organizeaza luni, 27 martie 2006, conferinta "Basarabia 88/66", cu prilejul implinirii a 88 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania si a 66 de ani de la ocuparea provinciei romanesti de catre trupele Armatei Rosii ale URSS. Conferinta, care se va inscrie in seria dezbaterilor interactive deja traditionale ale Civic Media cu studentii Universitatii, are urmatoarele teme: Republica Moldova azi intre Est si Vest; Relatiile Romaniei cu Republica Moldova in spatiul euro-atlantic si perspective de integrare in Uniunea Europeana; Mitropolia Basarabiei - de la victoria CEDO la realitatea din teren; chestiunea redobandirii cetateniei romane; securitatea frontierelor NATO si UE si provocarile Transnistriei. La conferinta si-au confirmat imediat participarea reprezentanti ai mediului academic, prof. univ. dr. Florin Constantiniu, iar din partea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si consilierul patriarhal Florin Serbanescu. La manifestare au mai fost invitati sa participe ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga, ministrul Justitiei Monica Macovei, ministrul Afacerilor Externe Mihai Razvan Ungureanu - institutii care prin natura lor sunt profund implicate in relatiile Romaniei cu Republica Moldova, ca si alti reprezentanti ai autoritatilor responsabile de acest spatiu. Participarea unui reprezentant din partea ministerelor enumerate mai sus la o dezbatere publica privind o prioritate a Presedintiei Romaniei nu poate fi decat folositoare pentru o mai buna informare a opiniei publice asupra situatiei curente si a strategiilor avute in vedere pentru indeplinirea obiectivului Romaniei de a deveni un factor activ la granita Uniunii Europene.
Conferinta "Basarabia 88/66" se va desfasura pe data de 27 martie orele 17.00 in amfiteatrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti, Str. Schitu Magureanu nr. 9, sector 1, Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.