Un nou potential focar de gripa aviara a aparut in satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii (MAPDR). Suspiciunea a aparut dupa ce testele rapide au indicat prezenta virusului ucigas la cateva gaini din
Un nou potential focar de gripa aviara a aparut in satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii (MAPDR).

Suspiciunea a aparut dupa ce testele rapide au indicat prezenta virusului ucigas la cateva gaini din localitate. Daca Laboratorul National de Referinta va confirma prezenta bolii, acesta va fi cel de-al 52-lea focar de gripa aviara din Romania. In satul Florica a inceput actiunea de sacrificare a pasarilor. Autoritatile au decis sa eutanasieze si pasarile din satul vecin, Coltea, pentru ca acesta se afla doar la 500 de metri distanta de gospodaria unde a fost depistata boala.
EVOLUTIE. Laboratorul National de Referinta a confirmat pana in prezent 51 de focare de gripa aviara in noua judete: Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Tulcea si Ilfov. Dintre acestea, 31 au fost inchise, iar 20 sunt in curs de lichidare. Pana la sfarsitul acestei luni inca opt focare - trei in Tulcea, patru in Constanta si unul in Calarasi - urmeaza sa fie inchise, a anuntat Agricultura. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.