Cativa studenti romani au fost raniti in urma unei explozii ce a avut loc la Facultatea de Chimie din orasul francez Mulhouse. Tinerii se aflau la cursuri, desi cei mai multi din colegii lor sunt in greva, protestand fata de o noua lege care le p
Cativa studenti romani au fost raniti in urma unei explozii ce a avut loc la Facultatea de Chimie din orasul francez Mulhouse.

Tinerii se aflau la cursuri, desi cei mai multi din colegii lor sunt in greva, protestand fata de o noua lege care le permite angajatorilor sa-si concedieze oamenii in primii doi ani de activitate, fara a da explicatii.
Deocamdata nu este clar ce anume a provocat deflagratia. Variantele vehiculate in mass-media franceza includeau explozia unui reactor, a unor tuburi de oxigen, dar nu erau excluse si ""alte cauze"".
BURSIERI. Cert este ca studentii romani, cei mai multi provenind din Iasi, au scapat doar cu cateva zgarieturi, dupa cum ne-a relatat preotul Radu Totelecan, de la Parohia Sfintii Doctori fara de Arginti din Mulhouse. ""Este vorba cam de cinci studenti care au venit aici cu burse Socrates-Erasmus"", a povestit parintele Radu. Tinerii sunt insa foarte speriati, pentru ca au vazut moartea cu ochii. Din spusele preotului roman, un profesor de-al lor a fost ucis in urma exploziei. Un bilant citat de Reuters facea referire la un mort si un ranit grav. Studentii francezi sunt in focuri in aceasta perioada. In ultima saptamana, cel putin 420 de participanti la manifestatii au ajuns dupa gratii si circa 60 au fost raniti. (Irina Cristea, Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.