La prima vedere, vopsirea parului pare ceva destul de usor de facut: cumperi vopseaua, aplici continutul si peste numai o jumatate de ora devii blonda, bruneta sau roscata sau... Ba mai mult decat atat, parul devine stralucitor si usor de aranjat. In
La prima vedere, vopsirea parului pare ceva destul de usor de facut: cumperi vopseaua, aplici continutul si peste numai o jumatate de ora devii blonda, bruneta sau roscata sau... Ba mai mult decat atat, parul devine stralucitor si usor de aranjat. In realitate insa, procedura nu e atat de simpla, chiar daca la noile tipuri de vopsele exista numeroase informatii pe pachet, multe privind nuantele care se potrivesc cel mai bine cu diversele tipuri de ten sau de par.

Cum te vopseSti?
Din fericire, vopselurile permanente, in marea lor majoritate, nu cer o spalare a parului inainte de vopsire. Ba chiar este indicat sa fii nespalata pe paar de doua-trei zile, pelicula proprie de sebum de la radacina parului asigurand un fel de protectie impotriva unei usoare usturimi date de continutul normal de amoniac al vopselei. Daca vezi ca parul este prea gras si plin de "bunatati" de genul fum de tigara plus praf si produse de styling en gros, spala-l inainte de "sedinta de beauty". Unge cu o crema grasa conturul fetei, exact la radacina parului, pavilionul si pielea din spatele urechii pentru a evita patarea datorita pigmentilor din vopsea. Pune-ti manusile si prepara amestecul colorant conform indicatiilor din prospect. Aplica-l cu rabdare, pe suvite, cu pensula speciala, incepand de la radacina spre varfuri. Termina cu un fel de masaj care trebuie sa omogenizeze vopseaua pe toata suprafata capilara. Acopera apoi parul cu o folie de plastic si stai cumintica minutele specificate de prospect. Dupa, clateste foarte bine si gata! Ai vazut ce simplu este... sau nu?!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.