In perioada martie-septembrie, curele de slabit vand revistele, ziarele, cartile... Creste numarul reclamelor la diferite produse de slabit, al medicamentelor, ceaiurilor si terapiilor care topesc grasimile in timp-record. Profesorul doctor Cons
In perioada martie-septembrie, curele de slabit vand revistele, ziarele, cartile... Creste numarul reclamelor la diferite produse de slabit, al medicamentelor, ceaiurilor si terapiilor care topesc grasimile in timp-record.

Profesorul doctor Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie ""C.I. Parhon"", atrage atentia asupra imensului pericol la care ne expunem atunci cand ne hotaram sa slabim cu ajutorul dietelor ochite in reviste sau recomandate de vecine. De cum da coltul ierbii, creste dorinta de a scapa de kilogramele adunate in timpul iernii. Este firesc! Dar pentru aceasta e necesara consultarea unui specialist care sa va stabileasca o dieta potrivita cu varsta, sexul, ocupatia, starea de sanatate... Adica sa slabiti inteligent si sanatos. Tot medicul este cel care va va convinge asupra necesitatii de a asocia dieta cu mersul pe jos, alergarea... Cel putin de trei ori pe saptamana, renuntati la masina personala, la lift, mergeti cateva statii pe jos...
REGULI. Profesorul doctor Constantin Dumitrache spune ca orice dieta presupune cateva reguli ce fac parte din stilul de viata sanatos: respectarea meselor principale, evitarea meniurilor ""grele"" la cina, consumul a cel putin doi litri de apa zilnic, aport echilibrat de alimente, renuntarea la obiceiul de a rontai, de a bea bauturi acidulate indulcite cu zahar, la produsele de patiserie... De asemenea, ne sfatuieste sa ne ferim de dietele vedetelor, care te scapa de 5 pana la 20 de kilograme intr-o luna. Acestea sunt diete la care vedetele apeleaza pentru a arata bine intr-un rol, dar nu toata viata. Dimpotriva, sunt diete care pe termen relativ scurt dezechilibreaza metabolismul, pun in pericol sanatatea si creeaza multe insatisfactii. In plus, dupa renuntare, matematic, nu numai ca persoanele respective revin la greutatea initiala, dar mai iau si ceva in plus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.