Romania este condusa de un presedinte care are tendinte dictatoriale comparabile cu ale lui Cezar sau ale argentinianului Juan Peron, jucand rolul ""sefului carismatic apropiat de armata si preocupat excesiv de apropierea si controlul serviciilor sec
Romania este condusa de un presedinte care are tendinte dictatoriale comparabile cu ale lui Cezar sau ale argentinianului Juan Peron, jucand rolul ""sefului carismatic apropiat de armata si preocupat excesiv de apropierea si controlul serviciilor secrete"".

Descrierea de mai sus se afla pe masa presedintelui Parlamentului European, Josep Borell. Acesta, alaturi de raportorul pentru Romania, Pierre Moscovici, si de liderii grupului socialist i-au cerut fostului premier Petre Roman, actual lider al FD, un raport despre situatia Romaniei. Documentul arata ca seful statului, care obisnuieste sa spuna ca ""deasupra lui nu e decat Dumnezeu"", a incalcat Constitutia cand a facut ad-hoc o alta majoritate parlamentara decat cea rezultata din vot, ca l-a transformat pe premier in tinta unor ""insinuari si incriminari sistematice"" de cand acesta a refuzat sa faca anticipate sau ca Basescu legifereaza singur ca in cazul infiintarii comunitatii de informatii. Roman mai subliniaza si ca principalele personalitati interpelate de parchet sunt legate de PNL, ""in vreme ce toate actiunile impotriva presedintelui Basescu au fost stinse"". (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.